Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

КРЕМ БРУЛЕ - најлакши рецепт за овај традиционални француски романтични слаткиш (РЕЦЕПТ)

Крем Бруле звучи отмено, а тако и изгледа. Међутим, није га тако компликовано направити као што се чини

1651604524_food-g89f73f8a3_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Овај класични печени дезерт са кремом има препознатљив прелив од загорелог шећера, што чини ово јело додатно атрактивним и репрезентативним. 

Прочитајте још: Да ли сте чули за СОМЛОИ ГАЛУШКУ! Овај традиционални мађарски слаткиш освојиће ваша непца!

Састојци: 

500мл пуномасне слатке павлаке
5 жуманаца
1 штапић ваниле
100г ситног кристал шећера
100г смеђег шећера

Биће вам потребан бренер, за топљење смеђег шећера на крају, пре сервирања. 

 

Припрема:

Преполовите штапић ваниле по дужини, уклоните семенке и ставите у посуду са павлаком на умерену температуру да смеса проври. Склоните с рингле и оставите 1х. Жуманца и кристал шећер мутите миксером на највећој брзини док смеса не постане светла и кремаста. У смесу додајте павлаку и промешајте дрвеном варјачом.
Затим процедите кроз густу цедиљку у мању посуду. Загрејте рерну на 150Ц. Подмажите 6 ватросталних чинијица запремине 125мл. Сипајте крем у њих. Ставите их у плех и у њега сипајте врелу воду до половине чинијица. Пеците 35-45мин, док се крем не стегне, али да у средини остане мекан. Извадите чинијице из плеха и оставите их да се хладе на собној температури око 1х. Покријте их и хладите у фризидеру најмање 4х.
Непосредно пре послуживања крем равномерно поспите смеђим сецером, чинијице ставите у плех са леденом водом. Узмите бренер и "спалите" горњи слој шећера, али водите рачуна да само мало побраони и постане хрскав, не дозволите да изгори. И ваш француски колач је готов! Украсите горе по жељи - да ли воћем или ванилом. 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas