Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

МАНАСТИРСКИ КРОМПИР: Рецепт за укусно и сочно јело-домаћице су полуделе за њим

ГРЧКИ православни монаси имају одличне рецепте које можемо искористити за посну славску трпезу, али и за сваки дан.

1695908358_68413_krompir_ig.jpg
Фото: Принтскрин/Јутјуб/Prahnulo mi
Oglas

Кромпири спремљени на овај начин су меки и сочини и врло брзо се спремају. уз прилог можете додати неку салату. Потребно је доста зачина који ће му дати посебан укус и мирис. 

Потребни састојци: 

1 кг кромпира
150-200 мл доброг маслиновог уља
1-2 лимуна (свеже цеђен сок)
5-6 чена белог лука сечен на три дела
4-5 листа ловора сваки сецкан на четвртину
оригано, со, бибер

Начин припреме:

Потребно је да прво загрејте рерну на 250 °Ц. Затим добро оперите, очистите е и исеците кромпир на кришке, па га поређајте у плех. Важно је да знате да кромпир не сме да бити један преко другог.

Битно је да прво прокувате воду (биће довољно мало више од једне чаше). У води је потребно растворити со. Додајте соли доста, али гледајте да не претерујете.  Прокуваном водом прелијте кромпир који сте поређали у тепсију. Додајте уље, поспите кромпир ориганом, ставите бели лук, ловор и бибер. Сок од лимуна се не додаје на почетку јер ће се од њега кромпир стврднути.

Убаците кромпир у загрејану рерну на 250 °Ц. Чим кромпир крене да румени тј. чим добије боју и испари сва вода тј. остане само уље, смањите температуру на 200°Ц и пеците све док кромпир не омекша, укупно око 50 минута, све зависи од рерне и кромпира.

Пред сам крај печења, прелијте кромпир соком од лимуна и оставите још мало да се пече. 

(Опанак)

БОНУС ВИДЕО: 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas