Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ ЗА ТУРШИЈУ: Неодољива салата коју ћете јести читаве зиме

Туршија је традиционални балкански рецепт који подразумева кисели краставац, паприку, купус и друго поврће укисељено у сирће, со и зачине, а ми вам доносимо најбољи рецепт.

1757671154_12323.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Туршија важи за драгуљ зимнице. Осим што је преукусна, идеална је салата уз било које јело. Битно је да је поврће неоштећено и свеже, да је добро сложено, да је набијено и да нема много простора и ваздуха. Представљамо вам рецепт за туршију коју ћете лако направити. 

1 кг краставаца или разног поврћа по избору, као што су паприке, шаргарепе, карфиол, лук, итд.

1,5 л воде

250 мл сирћета 

3 кашике соли

2 кашичице шећера

5-6 зрна бибера

2-3 ловорова листа

3-4 чена белог лука 

1-2 свеже љуте папричице 

 

Припрема:

Поврће припремите тако да га оперете и очистите. Краставце оперите и одсеците крајеве, а веће поврће насеците на комаде који ће одговарати тегли у којој ћете чувати туршију. По жељи, можете поврће исећи на штапиће, кругове или колутове.

У великој шерпи, прокувајте воду и додајте со и шећер. Кувајте док се со и шећер потпуно не растопе. Онда додајте сирће и промешајте.

У стерилисане стаклене тегле ставите по неколико зрна бибера, ловоров лист, и ако желите, неколико ченова белог лука и сецкане љуте папричице.

Поврће сложите у тегле. Припазите да тегле нису напуњене до врха, оставите мало простора на врху.

Прелијте киселом мешавином преко поврћа у теглама. Припазите да поврће буде потпуно прекривено течношћу. Затворите тегле поклопцима и оставите да се охладе на собној температури.

Охлађене тегле можете чувати у фрижидеру најмање недељу дана пре него што почнете да их конзумирате. Што дуже стоје, то ће укуси боље проживети и постаће све бољи.

(Информер)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas