Испробајте рецепт који ће вас одушевити
Пилећа супа је незаобилазно јело у многим домаћинствима, а позната је и као лек за душу и тело. Ипак, кулинарски стручњаци откривају да постоји само једна намирница која може потпуно да подигне њен укус и учини је богатијом и ароматичнијом.
Која је то намирница
Додавање корена целера у пилећу супу прави огромну разлику. Његова специфична арома и блага слаткоћа дају дубину укусу, а супа постаје мириснија и пунија. Управо зато многи кувари сматрају да је целер кључни састојак који не би требало изоставити.
Зашто баш целер
Целер не само да обогаћује укус, већ и доприноси нутритивној вредности супе. Богат је витаминима и минералима, а његова влакна помажу варењу. Осим тога, у комбинацији са шаргарепом, першуном и луком, ствара савршену основу за традиционалну супу.
Како га користити
Најбоље је додати неколико комада корена целера у лонац заједно са осталим поврћем и пилећим месом. Током кувања, он отпушта арому која се равномерно шири и даје супи препознатљив укус.
Ако желите да ваша домаћа пилећа супа буде богатија и укуснија, не заборавите да додате корен целера. Ова једноставна намирница прави разлику између обичне и незаборавне супе.
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ