Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОРИГИНАЛНИ РЕЦЕПТ ЗА ЧУВЕНУ ШОПСКУ САЛАТУ КОЈУ СВИ ОБОЖАВАМО: Већина је на прави исправно, овако је ЈОШ УКУСНИЈА

Срби су познати као добри домаћини, те трпеза за сваку свечану прилику буде богата, а шопска салата је увек обавезна део јеловника.

1699101371_255409_shutterstock-1565926936_ff.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Без шопске салате не може да прође ниједна гозба код Срба, те слови за један од омиљених прилога код нас уз јело, а некима је то и оброк. Верује се да је добила назив по Шопима, народу који живи на подручју Шоплука, у близини бугарског главног града Софије. Са друге стране, мештани југоисточне Србије тврде да је је ова салата наше оригинално јело.

  • 200 г белог сланог сира
  • 3 паприке бабуре
  • 3 парадајза
  • 3 свежа краставца
  • 1 велика главица љубичастог лука
  • 2-3 гранчице свежег першина
  • 2-3 кашике уља
  • 2-3 кашике јабуковог или винског сирћета

 

Припрема:

Оперите парадајз и паприке, краставац ољуштите. Паприку прережите напола, одстраните јој петељку и семенке па је нарежите на подједнаке коцкице.

Парадајз и краставце такође насецкајте на коцкице. Лук ољуштите па део нарежите на тање колутове, а остатак на ситне коцкице.

Насецкано поврће пребаците у дубљу посуд (колутове лука оставите са стране), прелијте га сирћетом и уљем и добро измешајте. На врх сложите колутове лука, додајте на ситно рендан слани сир па све поспите сецканим першином.

 

БОНУС ВИДЕО:

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas