Прилог додајте по жељи
Потребно је:
За тесто за кроасане :
300 г хлебног брашна
140 г хладног пуномасног млека
60 г хладне воде
25 г шећера
6 г инстант квасца
6 г фине морске соли
25 г несланог путера, омекшалог
Додатно
120 г хладног несланог путера
За преливе
150 г соса за пицу
280 г рендане моцареле
30 кришки пеперонија
оригано
маслиново уље
@ahlanlivedubai @Papa Johns AE ♬ ECE Marketing Airball - EC Equine Marketing
Припрема:
У чинији помешајте брашно, шећер, квасац и со у чинији. Додајте хладно млеко и воду, затим омекшали путер. Мешајте док не постане глатко, али не превише умућено. Хладите 45 минута. Обликујте хладни путер у квадрат димензија 12×12 цм између папира за печење. Хладите док не постане чврст. Разваљајте тесто у квадрат димензија 25 цм. Ставите блок путера унутра и преклопите тесто преко њега као коверту. Разваљајте у дугачак правоугаоник и направите једнословни прегиб. Хладите 30 минута. Поновите још два једнострука прегиба, хладећи између сваког.Разваљајте охлађено тесто у круг пречника 35 цм. Спојите средину виљушком. Одсеците две дугачке траке ширине 2,5 цм са ивице. Увијте их заједно да бисте формирали плетеницу и поставите је по ободу као кору.Пребаците тесто на плех за пицу обложен папиром за печење. Пеците на 245°Ц на врућем Равномерно распоредите сос за пицу по тесту, избегавајући плетеницу. Додајте моцарелу, а затим поређајте пеперони у једном слоју. Затим вратите у рерну на 6-9 минута, окрећући једном. Плетеница треба да буде златна и прхкава, сир мехурићаст и смеђе мрље.Лагано премажите кору пречишћеним путером. Поспите пицу ориганом по жељи. Оставите да одстоји 2-3 минута пре сечења.
(Ало)