Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ПО РЕЦЕПТУ СТАРОГ ПЕКАРА: Пробајте никад укуснији хлеб

СА СВЕГА пар састојака можете направити укусан пуњени хлеб који можете јести чак и док дегустирате неко добро вино.

1694815860_77545_338213-punjeni-hleb-ls_ig.jpg
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб / Kuhinja Valentina Mašković
Oglas

Састојци за тесто:

650-700гр. глатко брашно
1 кашичица шећера
2 кашичице соли
30гр. квасца
1 јаје300мл. млека
50мл. уља

Фил:

250гр моцареле
250-300гр. бланширане блитве
2 главице белог лука
Со, бибер, першун, оригано, љута зачинска паприка
200гр путера или маргарина
50мл. маслиновог уља

Припрема:

Активирајте квасац у топлом млеку и са мало шећера. А потом додајте јаје, уље, со и брашно. Када умесите тесто оставите га да надође око пола сата.

Припремите фил тако што ћете бланширати (скувати) блитву, додати 2 главице белог лука, зачине (со, бибер, першун, оригано, зачинску паприку), додати моцарелу измешати и додати путер или маргарин.

 

Разваљајте тесто што шире, а онда премажите са овим филом. Преклпите са још једним слојем теста па исеците на коцке и слажите у калуп за хлеб тако да добијете две векне.

Премажите умућеним жуманцетом и посипати сусамом. Пећи у загрејаној рерни на 200 степени Целзијуса око 10 минута и потом на 180 степени Целзијуса око 30 до 35 минута.

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas