Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
брзо и укусно

ПОСНЕ БОЛОЊЕЗЕ: Направите омиљене шпагете и у току поста!

Свима омиљеном јелу од тестенине дали смо посни или вегански преображај овим рецептом за посне шпагете од печурака и патлиџана. Поред ових састојака нећете знати да месо недостаје овом богатом сосу.

1647956657_spageteboljonjeze.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Тхе Хаппy Пеар
Oglas

Да ли познајете некога ко не воли тестенину? Ни ми. Међутим у току поста је тешко осмислити рецепт за тестенину са посним сосом, јер скоро сваки од њих има месо, сир или павлаку за кување. Представљамо вам најпознатије Шпагете Болоњезе у посном облику. 

Прочитајте јошПОСНЕ МАКАРОНЕ СА “СИРОМ” ЗА 15 МИНУТА: Направите ваше омиљено јело и у току поста

Састојци:

  • 1 кашика маслиновог уља
  • 1 лук, ситно исечен
  • 2 штапића целера, ситно исецкана
  • 1 велика шаргарепа, нарезана на коцкице
  • 160 мл црвеног вина 
  • 2 чена белог лука, ситно исецкана
  • 1 кашика парадајз пиреа
  • 1 кашика балзамико сирћета
  • 2 кашичице сушеног оригана
  • 100 г печурака по жељи исечених на коцкице
  • 1 патлиџан, исечен на коцкице
  • 75 г сочива
  • 400 г сецканог парадајза
  • 1 посна коцка од поврћа
  • 300 г шпагета, за послуживање
  • 1 кашика соја соса
  • 3 кашике бадемовог млека
  • свеж босиљак, за послуживање (опционо)

Начин припреме:

  1. Загрејте уље у великом тигању на средњој ватри. Додајте лук, целер и шаргарепу и лагано кувајте 10 минута, редовно мешајући, док не омекша. Сипајте вино и оставите да се згусне 2-3 минута па умешајте бели лук, парадајз пире, сирће и оригано.
  2. Кувајте 1 мин, а затим додајте печурке, патлиџан, сочиво, сецкани парадајз, коцку супе и 200 мл воде. Пустите да проври, а затим смањите ватру на лагано крчкање.
  3. Лабаво покријте тигањ и кувајте 40-50 минута док се сос не згусне до жељене конзистенције.
  4. Често мешајте и додајте још мало воде ако сос почне да се лепи за дно тигања.
  5. У међувремену скувајте посну тестенину у шерпи са посољеном водом према упутствима на паковању. За сервирање у сос умешајте соја сос и бадемово млеко и кашиком прелијте оцеђену тестенину. Украсите са неколико листова свежег босиљка, ако желите.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas