Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НАЈБОЉА ПОСНА БОЛОЊЕЗЕ ПАСТА: Врло ароматична и препуна укуса

Најбоља посна болоњезе паста са црвеним сочивом је врло ароматична, препуна укуса и нећете приметити разлику у односу на ону са месом.

1741090145_65332.jfif
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Састојци:

  • 1 ½ кашика маслиновог уља
  • 1 велики лук, исечен на коцкице
  • 4 чена белог лука, ситно насецкана
  • 1 кашичица сушеног оригана
  • 1 кашичица сушене мајчине душице
  • 1 ½ кашичица соли, плус још по укусу
  • бибер по укусу
  • 150 г парадајз пасте
  • 120 мл сувог црвеног вина
  • 720 мл повртног бујона
  • 185 г црвеног сочива, натопљеног
  • 35 г ораха, ситно измрвљених
  • 410 г пелата
  • 400 г таљатела
  • 1 кашика балзамико сирц́ета
  • першун или босиљак за украс

Рецепт за посну болоњезе пасту:

Како бисте направили посну пасту, прво потопите сочиво у воду на 30 минута или до 60 минута. У међувремену припремите све остале састојке - насецкајте лук и бели лук, исецкајте орахе итд. Загрејте дубоки тигањ на јакој ватри. Додајте маслиново уље, а када се загреје, додајте лук и зачините прстохватом соли. Повремено мешајте и пржите лук, око 5 минута.

Додајте неколико кашика воде и промешајте. Наставите да динстате лук, додајуц́и још воде сваких неколико минута и често мешајуц́и да не загори, док лук не омекша и не порумени, 9-10 минута. Додајте бели лук, мајчину душицу, оригано, со и бибер по укусу. Често мешајте и динстајте 60-90 секунди.

Умешајте парадајз пасту и кувајте 2-3 минута да се карамелизује, често мешајуц́и, док не постане тамније црвене боје. Ако користите црно вино, сипајте вино у тигањ и деглазирајте. Кувајте 1-2 минута, док не испари мирис алкохола и смеса постане пекмезаста. Сипајте повртни бујон и промешајте. Додајте сочиво и орахе, и промешајте. Загревајте док смеса не прокључа, а затим смањите ватру на ниску и кувајте 20 минута, повремено мешајуц́и.

Додајте пелат и динстајте још 15-20 минута, или док сочиво не омекша, повремено мешајуц́и да не загори. У међувремену, скувајте тестенину до ал денте. Одвојите кутлачу воде од кувања тестенине. Оцедите тестенину, али је немојте испирати. У болоњезе сос додајте балзамико сирц́е и промешајте да се сједини. Додајте вруц́у кувану тестенину у болоњезе и мешајте, по потреби додајте воду коју сте одвојили. Украсите сецканим першуном или босиљком. Уживајте! Можда ћете желети да направите и посну пасту са патлиџаном.

(Свет укуса)

 

БОНУС ВИДЕО

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas