Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Посне пуњене суве паприке: Толико ускусне - једина им је мана што се могу пуно појести (РЕЦЕПТ)

Сигурно једно од најукуснијих посних јела

1678442515_shutterstock_2239980801-punjena-paprika-suva.jpg
Oglas

Састојци:

10 ком сушених паприка
1 ком празилук
2 ком шаргарепе
мало целера и пашканата
8 кашика пиринча
6 кашика уља
4 кашике млевених ораха
2 ком кромпира
3 чена белог лука
вегета, алева паприка, бибер, першун, ловоров лист

вода
5 кашика млевеног парадајза или парадајз пиреа

Фото: Схуттерстоцк

Припрема:

1. Паприке оперите млаком водом, и ставите их у топлу воду да стоје 2х како би се напиле воде.
2. Ставите уље у шерпу па у то додајте ситно насецкани празилук, шаргарепу, целер и пашканат које сте нарендали на најситније ренде. Томе додајте пиринач и лагано мешајући све заједно пропржите. Потом додајте нарендан 1 кромпир. Кромпир рендате на крупно ренде. Налијте воду (око 0,5л ) и кувајте док пиринач буде више од пола скуван. Отприлике око 20 мин.

3. Док се маса кува додајте зачине, и пред крај ситно исецкан бели лук и млевене орахе. Уколико је принач интегрални, треба му више времена да се скува. Уколико користите бели, користите дугог зрна и краће га кувајте.

4. Добијену масу ставите да се мало прохлади. Преостали кромпир исеците на колутове, тиме ћете затварати паприке. Уколико имате, може и парадајиз да се искористи за затварање паприка.

5. Тепсију у којој ћете пећи, поуљите. Паприке пуните надевом, и затварајте кропиром или парадајизом. У посуду у којој се спремали фил (можда ће вам претећи фила, зависи колике су паприке) додајте 5 кашика млевеног парадајза и отприлике око 1 дл воде. Тиме прелијте сложене паприке у тепсији. Требало би да течност буде до пола тепсије. Такође, уколико вам је претекло кромпира од затварања, додајте и њега око паприка.

6. Тепсију прекрити фолијом, и пећи 30 минута у загрејаној рерни на 180 степени. После пола сата скинути фолију, смањити на 160 степени и наставити пећи паприке. Отприлике још 40 мин би требало, да сва течност испари око паприка.

Водите рачуна да вам паприке не изгоре од горе, зато ако вам је јача рерна, вратите фолију, али је са страна отворите, да пара излази из паприка.

7 .Паприке служити топле или хладне, као главно јело или прилог или као предјело.

Пријатно!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas