Oglas
· · Komentari: 0

Posne punjene suve paprike: Toliko uskusne - jedina im je mana što se mogu puno pojesti (RECEPT)

Sigurno jedno od najukusnijih posnih jela

1678442515_shutterstock_2239980801-punjena-paprika-suva.jpg
Oglas

Sastojci:

10 kom sušenih paprika
1 kom praziluk
2 kom šargarepe
malo celera i paškanata
8 kašika pirinča
6 kašika ulja
4 kašike mlevenih oraha
2 kom krompira
3 čena belog luka
vegeta, aleva paprika, biber, peršun, lovorov list

voda
5 kašika mlevenog paradajza ili paradajz pirea

Foto: Shutterstock

Priprema:

1. Paprike operite mlakom vodom, i stavite ih u toplu vodu da stoje 2h kako bi se napile vode.
2. Stavite ulje u šerpu pa u to dodajte sitno naseckani praziluk, šargarepu, celer i paškanat koje ste narendali na najsitnije rende. Tome dodajte pirinač i lagano mešajući sve zajedno propržite. Potom dodajte narendan 1 krompir. Krompir rendate na krupno rende. Nalijte vodu (oko 0,5l ) i kuvajte dok pirinač bude više od pola skuvan. Otprilike oko 20 min.

3. Dok se masa kuva dodajte začine, i pred kraj sitno iseckan beli luk i mlevene orahe. Ukoliko je prinač integralni, treba mu više vremena da se skuva. Ukoliko koristite beli, koristite dugog zrna i kraće ga kuvajte.

4. Dobijenu masu stavite da se malo prohladi. Preostali krompir isecite na kolutove, time ćete zatvarati paprike. Ukoliko imate, može i paradajiz da se iskoristi za zatvaranje paprika.

5. Tepsiju u kojoj ćete peći, pouljite. Paprike punite nadevom, i zatvarajte kropirom ili paradajizom. U posudu u kojoj se spremali fil (možda će vam preteći fila, zavisi kolike su paprike) dodajte 5 kašika mlevenog paradajza i otprilike oko 1 dl vode. Time prelijte složene paprike u tepsiji. Trebalo bi da tečnost bude do pola tepsije. Takođe, ukoliko vam je preteklo krompira od zatvaranja, dodajte i njega oko paprika.

6. Tepsiju prekriti folijom, i peći 30 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Posle pola sata skinuti foliju, smanjiti na 160 stepeni i nastaviti peći paprike. Otprilike još 40 min bi trebalo, da sva tečnost ispari oko paprika.

Vodite računa da vam paprike ne izgore od gore, zato ako vam je jača rerna, vratite foliju, ali je sa strana otvorite, da para izlazi iz paprika.

7 .Paprike služiti tople ili hladne, kao glavno jelo ili prilog ili kao predjelo.

Prijatno!

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas