Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
посно и укусно

ПОСНИ РИЖОТО са печуркама који ћете обожавати! (РЕЦЕПТ)

Типично препун путера и сира, рижото је добро познат по различитим варијацијама. Овде смо смислили много лакшу и потпуно посну или веганску опцију!

1647955177_rizotosapecurkama.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Еатинг Веган Wитх Ме
Oglas

Рижото може бити и посно јело и то врло укусно! Можете га спремати и са другим проврћем по жељи, али ми смо за овај рецепт изабрали печурке. 

Прочитајте још: ФАЛАФЕЛ БУРГЕР: Постан и укусан оброк који ће вас сигурно заситити!

Цастојци: 

  • 20 г сувих вргања или суви миx шумских печурки

  • 1,2 л посног бујона 

  • 4 кашике биљног путера

  • 2 кашике маслиновог уља

  • 1 папричица љута, ситно сецкана

  • 2 чена белог лука, згњечена

  • 250 г печурака (шампињони)

  • 250 г пиринча за рижото

  • 125 мл белог вина

  • ½ мале везе першуна или влашца, ситно исецканог 

Начин припреме: 

КОРАК 1:

Суве печурке и бујон ставите у шерпу на јаку ватру да проври, а затим смањите ватру и држите на топлом.
КОРАК 2
Загрејте 2 кашике биљног путера и уља у широком плитком тигању на средњој ватри и пржите лук 6-8 минута или док не омекша. Мешајте бели лук минут, а затим додајте шампињоне. Рехидриране печурке из бујона процедите и додајте и њих. Пржите 8-10 минута или док не омекшају и не порумене. Умешајте пиринач и премажите посним путером и уљем. Додајте вино и динстајте 2 минута да се крчка и мало да уври. 
КОРАК 3
Додајте једну кутлачу бујона, редовно мешајући док не уври, пре него што додате следећу кутлачу. Наставите са додавањем и мешањем 20-25 минута док се већина бујона не укрчка.
КОРАК 4
Склоните са ватре, умешајте преостале 2 кашике посног путера и зачинско биље у рижото, па оставите поклопљено 5 минута пре сервирања.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas