Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОСНО

ФАЛАФЕЛ БУРГЕР: Постан и укусан оброк који ће вас сигурно заситити!

Ово посно или веганско јело, како год да га назовемо, прилично опонаша јела из фаст фуд-ова. Али за разлику од њих, врло је здраво и смириће вам жељу за нездравом брзом храном.

1647434448_burger.jpg
Фото: Јутјуб Принтскрин/Фоод52
Oglas

Не само што опонаша брзу храну, него се брзо и спрема! Када се навикнете на овај рецепт током поста, биће вам тешко вратити се на стару исхрану. А и зашто би када поред тога што је укусно и здраво, у овом јелу имате довољно хранљивих састојака. 

Прочитајте још: САВРШЕН ПОСНИ РУЧАК: Кисели купус спремљен на мало другачији начин (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Састојци: 

  • 400 г конзерве леблебија, испраног и оцеђеног
  • 1 мали црвени лук, грубо исецкан
  • 1 чен белог лука, сецкани
  • шака першуна 
  • 1 кашичица млевеног кима
  • 1 кашичица млевеног коријандера
  •  чили у праху
  • 2 кашике обичног брашна
  • 2 кашике сунцокретовог уља
  • тостирани пита хлеб или лепиња
  • 200 г парадајз салсе у тегли, за послуживање
  • зелена салата, за послуживање

Начин припреме: 

КОРАК 1
Оцедите леблебије и осушите убрусом. Сипајте у блендер заједно са црним луком, белим луком, першуном, кимом, коријандером, чилијем, брашном и мало соли. Блендајте док не постане прилично глатка, а затим рукама обликујте смесу у облику пљескавице. 

КОРАК 2
Загрејте сунцокретово уље у нелепљивом тигању и пржите пљескавицу по 3 минута са сваке стране док не порумени. Послужите уз тостирани пита хлеб или класичну лепињу, парадајз салсу и зелену салату. На крају крајева, замислите да је ово један бургер у лепињи и додајте од састојака шта вам је воља, што и иначе волите да једете, само водите рачуна да буде посно! 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas