Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Пун укус домаће кафе: Једна ствар је битна да бисте добили пун укус, а нико је не примењује

Турска кафа сматра се омиљеним напитком. Процес припреме веома утиче на њен укус и на ужитак, те је веома важно испоштовати цео поступак

1669987100_turska-kafa.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Напитак који је незаобилазни део како јутарње тако и дневне рутине већине људи, јесте кафа. Постоји безброј врста као што су еспресо, макијато, капућино, нес.

Прочитајте још: Рецепт за ПИХТИЈЕ са ЈУГА СРБИЈЕ: Традиционални српски деликатес

Ипак, најактуелнија, а могло би се рећи и омиљена јесте турска или домаћа кафа. Постоје разни начини за припрему турке кафе, од којих у великој мери зависи и њен укус.

Када је реч о оригиналној рецептури припреме ове кафе, постоји посебан процес који треба испоштовати да би се добио прави ужитак током испијања. Према том рецепту кафа се припрема у џезвама карактеристичног облика чији је доњи део шири од горњег.

Оригинална џезва израђена је од бакра, док јој је унутрашњост калаисана.

Састојци за две шољице кафе:

10 г (две пуне кашичице) ситно млевене кафе

2 дл воде

шећер (по жељи)

Припрема:

Џезву са водом ставити на ватру да проври, затим је склонити са ватре и додати шећер (уколико пијете са шећером). Након тога сипати две пуне кашичице кафе па промешати и вратити на ватру да поново проври. Када се пена подигне до врха џезве скинути је са ватре на кратко, па још једном вратити. Сипати неколико капи хладне воде, скинути са ватре и оставити око 30 секунди да се слегне.

Прочитајте још: Центар сваке славске трпезе: ПОСНА МИМОЗА САЛАТА

Сервирање кафе обавља се по принципу да се у сваку шољицу пре сипања стави по једна кашикица пене која се узима са врха џезве, а затим се равномерно у сваку долије остатак кафе.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas