Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Рецепт за домаћи ЏЕМ ОД ЈАБУКА: Да ли сте га некад пробали?

Време је за спремање зимнице

1757240710_shutterstock_1545249854.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Џем од јабука никада није био једноставнији – без прскања, без стајања поред шпорета и непрестаног мешања. Ова метода у рерни даје савршено густ џем, богате боје и сјајног укуса. Посебно је практична јер све урадите унапред, убаците у рерну и пустите да се лагано крчка.

Састојци:

  • 1 кг јабука
  • 600 г шећера

Припрема:

Припрема јабука

Оперите јабуке, очистите од семенки и насецкајте на коцкице или крупније кришке.

Додавање шећера

Ставите их у ватросталну посуду или дубок плех и поспите шећером. Промешајте да се шећер равномерно распореди, па оставите 15 минута да јабуке пусте сок.

Печење у рерни

Убаците у рерну загрејану на 180°Ц и пеците око 30 минута, док јабуке не омекшају. Смањите температуру на 150°Ц и наставите да печете још 1,5–2 сата, повремено промешајте.

Завршавање и паковање

Када џем постане густ и тамне, вишњасте боје, извадите га из рерне и уситните по жељи (штапним миксером или виљушком). Сипајте врућ џем у стерилне тегле, затворите и окрените наопако да се добро вакумира.

(Ствар укуса)

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas