Испробајте турски специјалитет који ће вас одушевити

Барбунија Пилаки је традиционални турски специјалитет, односно пасуљ динстан на маслиновом уљу са луком, белим луком и парадајзом.
И, да, тај необични састојак је свакако парадајз.
Ово је веома укусно јело, које турци радо једу као лагани ручак, део меза или прилог печеном месу или риби. Служи се на собној температури или хладан, а сервира се са мало сока од лимуна преко и першуном.
Турски пасуљ - састојци:
500г шареног пасуља
3 шаргарепе
2 главице црног лука
1 зелена паприка
4 чена белог лука
парадајз опционо, по укусу
3 кашике маслиновог уља
пола кашичице шећера
1 шоља топле воде
шака першуна
со и бибер
свеж лимун
Турски пасуљ - припрема:
Потопите пасуљ у води вече пре припреме. Ујутру процедите пасуљ и кувајте га док не омекша. У великој шерпи загрејте маслиново уље и додајте исецкану шаргарепу. Оставите да се динста неколико минута, а потом додајте лук и паприку. Крчкајте све заједно око пет минута. Додајте парадајз, бели лук и шољу топле воде. Зачините по укусу. Након што пасуљ прокључа, оставите да се кува још десетак минута. Сада овој смеси са поврћем додајте скуван пасуљ. покријте шерпу поклопцем али напола и оставите овај сецијалитет да се крчка око пола сата. Пријатно!
(Крстарица)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ