Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
КОЛАЧ

РУСКЕ КАПЕ: Направите кремасти колач са кокосом на једноставан начин! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

Омиљени колач из детињства - шубаре, према оригиналном рецепту који ће вас одушевити.

1622467075_ruske-kape.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Силванас кичен
Oglas

Састојци за кору:

  • 7 јаја
  • 250 грама шећера
  • 250 грама брашна
  • 4 супене кашике воде
  • 2 супене кашике уља
  • ½ паковања прашка за пециво
  • 15 грама какао праха

Састојци за фил: 

  • 200 грама брашна
  • 350 грама шећера
  • 1 литра млека
  • 300 грама маслаца
  • арома ваниле

Прочитајте још: Укусне ШУФНУДЛЕ од кромпир теста: Рецепт за сваки дан! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

За украшавање капица:

  • 150 грама кокосовог брашна
  • 100 грама чоколаде за кување
  • 50 грама маслаца

Припрема: 

1) Раздвојите беланца од жуманаца. У велику посуду стављати беланца, која потом треба умутити у чврст снег, потом додајте жуманца и мутите док не добијете глатку смесу. У смесу додати воду, уље и шећер и све замешати.
2) У једну посуду помешајте брашно, прашак за пециво и какао прах. Из више пута додавати кашичицом у смесу јаја и умешајте тако да се све добро сједини.

3) Смесу поделите на два једнака дела.

4) Тигањ науљити и посути преко танак слој брашна. Први део сипати у тигањ, изравнати и ставити у рерну загрејану на 220 степени. Пече се око 15 минута. Поновити поступак и са другом половином.

Прочитајте још: КРЕМАСТИ колач по старинском рецепту! (РЕЦЕПТ/ВИДЕО)

5) У посуди  помешати брашно и шећер. Сипати мало хладног млека. Миксером умутити тако да се добије глатка смјеса. Остатак млека кувајте на ригли и кад буде топло (не сме да проври), сипајте претходно умућену смесу. Уз стално мешање све кувати 10-ак минута док се фил не згусне. Фил склонити са ватре и прекрити фолијом. Оставите га да се охлади на собној температури.

6) У другу посуду ставити маслац те му додавати део по део охлађеног фила, уз непрестано мућење. Мутите док не добијте глатку смесу. Пред крај додати арому ваниле.

7) Мањом чашом направите облик круга од коре (или користите модлу). Два кружна комада коре спојити  тако што ћете доњи премазати филом. Ножем прећи по ивицама и додати фил тамо где је потребно.

 8) Малу количину фила намазати са стране да се може лакше уваљати у кокос.
Колач ставити у тањир и један по један, уваљајте у кокос.

9) За крај, на пари отопити чоколаду за кување и кад се склони са ватре, додајте маслац. Измешајте тако да се маса сједини и кашичицом додавати на врх шубарице.
Све добро измијешати да се добије глатка и сјајна чоколадна смјеса.

Прије послуживања колаче добро охладити.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas