Комбинација тестенине и пикантног соса осваја већ на први залогај.

Како је овај специјалитет достизао популарност, тако се и његов рецепт мењао те га данас сви праве на различите начине. Међутим, то је далеко од оригиналног рецепта који су осмислили Италијани. У Србији се болоњезе припремају тако што се пропржи месо на луку и убаци у сос од куваног парадајза и зачина.
Изненадићете се када видите како се заправо припремају чувене шпагете болоњезе. Уживајте у оригиналном рецепту омиљеног италијанског специјалитета.
Састојци:
250 гр млевене јунетине
250 гр млевене свињетине
100 гр сланине
50 гр концентрованог парадајза
50 гр маслаца
3 кашике маслиновог уља
1 чаша млека
1 чаша црног вина
1 шаргарепа
1 црвени лук
1 штапић целера
1 говеђа коцка за супу
300 мл воде
со
бибер
Припрема:
Загрејте на средњој јачини шпорета маслац и маслиново уље те додајте ситно исецкану шаргарепу. Динстајте је док не омекша неких десетак минута. Додајте ситно сецкани лук и целер те поклопите да се динста све док не омекшају и лук постане стакласт. За то време исецкајте ситно сланину и ставите да се династа. Такође, додајте мешано млевено месо. Оставите да се динста око 30 минута.
Додајте чашу црног вина и оставите да скроз испари. Затим јелу додајте парадајз, со и бибер као и мале истопљене говеђе супер ( направљене од јунеће коцке и 300 мл воде). На крају додајте чашу млијека. Млеко се додаје по оригиналном рецепту. Добро промешајте и додајте поново со и бибер ако је потребно. Кувајте јос којих 5 минута.
(Курир.рс/Цоолинарика)
БОНУС ВИДЕО:
Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ