Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Старински, заборављењи РЕЦЕПТ за пасуљ - РИЧЕТ: У Југославији није постојала домаћица која га није спремала

Свидеће вам се на први залогај

1664292626_Foto-Printscreen-YouTube-Sasina-Kuhinja.jpg
Фото: Принтсцреен/YоуТубе - Сашина Кухиња
Oglas

Ричет је старинско јело које су спремале наше баке, а на сличан начин се припрема данашњи пасуљ. Разлика је само у 2 састојка, а то су јечам и бели лук. Испробајте овај заборављени рецепт, а ако волите пасуљ нема шансе да не заволите и ричет већ на први залогај. 

Састојци:

200 г пасуља
200 г ољуштеног јечма
1 црни лук
1 шаргарепа
1 кашика масти
70 мл парадајз сока
2-3 чена белог лука
1 кашика брашна
суво месо или сланина 

Прочитајте још: Направите најбољи ЛЕСКОВАЧКИ ајвар: Тајна је у једном ДЕТАЉУ који се додаје током кувања

Припрема:

Пасуљ потопите у воду и оставите пар сати, а најбоље је преко ноћи. Затим проспите воду, сипајте нову и кувајте док не прокључа. Опет проспите воду, па додајте у пасуљ јечам и суво месо и опет сипајте воду да огрезне. Поклопите и кувајте на лаганој ватри око сат времена. На масти (може и уље) пропржите ситно сецкан црни лук и шаргарепу исечену на колутове. Затим сипајте мало воде и динстајте док не омекша. Додајте у пасуљ. Затим у исту шерпу додајте ситно сецкан бели лук и посолите. Затим помешајте брашно, слатку паприку и парадајз сос, ако је потребно долијте мало воде. Не сме да буде грудвица. Сипајте у пасуљ и кувајте још 15 минута. Пријатно, уживајте!

БОНУС ВИДЕО:

 

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas