Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТОПЛО И УКУСНО

Три домаће СУПЕ које ће вам угрејати организам и окрепити вас током прелазног периода (РЕЦЕПТИ)

Заборавите на индустријске супице из кесица...

1677971168_277789_shutterstock-687543775_f.jpg
Фото: Shutterstock
Oglas

Пилећа супа са резанцима

Састојци:

  • пилетина
  • шаргарепа
  • резанци
  • јаја
  • лук
  • першун
  • црни бибер, со.

Припрема:

Оперите пилетину и ставите у шерпу. Сипајте воду брзином од пет литара по килограму меса, прокувајте. Уклоните пену и оставите посуду на лаганој ватри. У тигању без уља пропржите сецкани лук и шаргарепу. Пребаците поврће у лонац и оставите сат времена. Процедите чорбу, одвојите пилетину од костију и раставите на комаде. Кувајте резанце док не буду потпуно кувани, према упутствима на паковању. Затим пребаците у цедиљку да се вода оцеди. У врелу чорбу умочите резанце и месо, кувајте пет минута. Додајте сецкано зачинско биље, со и бибер. Скувајте јаја и исеците на половине. Сипајте супу у порцијама, украсите половинама јаја, на врху можете додати свеже биље.

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Руски боршч од говедине и свежег купуса

Састојци:

  • вода
  • месо са костима
  • цвекла
  • шаргарепа
  • лук
  • парадајз паста
  • маслиново уље
  • ловоров лист
  • купус
  • кромпир
  • лимун.

Припрема:

Прочитајте још: Послушајте ове савете и третмани вам неће бити потребни: Откривамо како би требало да изгледа ваша ИСХРАНА

Ставите месо у шерпу, залијте водом и кувајте око сат времена на средњој ватри. Оперите и очистите поврће. Исеците купус, кромпир исеците на траке. Лук исеците на коцкице, шаргарепу и цвеклу нарендајте, поспите соком од лимуна. Додајте мало уља у тигањ, динстајте лук и шаргарепу на средњој ватри око три до пет минута, а затим додајте цвеклу. Кувајте још пет минута. Поврће прелијте парадајз пастом и пржите 7-10 минута. Извадите месо када је чорба готова и пребаците у посебну чинију. Ставите купус у шерпу, кувајте 10 минута и додајте кромпир. Одвојите месо од кости, исецкајте и вратите у шерпу. Пребаците пржење поврћа испод парадајз пасте у супу, мешајте. Баците ловоров лист, сецкано биље, кувајте 10 минута испод поклопца. Послужите уз препечени хлеб, павлаку или природни јогурт.

Крем супа од поврћа

Састојци:

Прочитајте још: 8 разлога због којих треба да једете КРУШКЕ: Имају веома позитиван утицај на здравље, а за ову групу људи су посебно корисне

  • броколи
  • спанаћ
  • кокосово уље
  • зачини
  • ланено семе
  • сусам
  • семе бундеве.

Припрема:

Прокувајте воду, додајте спанаћ, пет минута касније - броколи. Посолите и зачините по укусу. Измешајте у блендеру са кашиком кокосовог уља. Готову супу поспите мешавином лана, сусама и семена бундеве. Можете додати кашику грчког или природног јогурта.

БОНУС ВИДЕО:

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas