Oglas
· · Komentari: 0
TOPLO I UKUSNO

Tri domaće SUPE koje će vam ugrejati organizam i okrepiti vas tokom prelaznog perioda (RECEPTI)

Zaboravite na industrijske supice iz kesica...

1677971168_277789_shutterstock-687543775_f.jpg
Foto: Shutterstock
Oglas

Pileća supa sa rezancima

Sastojci:

  • piletina
  • šargarepa
  • rezanci
  • jaja
  • luk
  • peršun
  • crni biber, so.

Priprema:

Operite piletinu i stavite u šerpu. Sipajte vodu brzinom od pet litara po kilogramu mesa, prokuvajte. Uklonite penu i ostavite posudu na laganoj vatri. U tiganju bez ulja propržite seckani luk i šargarepu. Prebacite povrće u lonac i ostavite sat vremena. Procedite čorbu, odvojite piletinu od kostiju i rastavite na komade. Kuvajte rezance dok ne budu potpuno kuvani, prema uputstvima na pakovanju. Zatim prebacite u cediljku da se voda ocedi. U vrelu čorbu umočite rezance i meso, kuvajte pet minuta. Dodajte seckano začinsko bilje, so i biber. Skuvajte jaja i isecite na polovine. Sipajte supu u porcijama, ukrasite polovinama jaja, na vrhu možete dodati sveže bilje.

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Ruski boršč od govedine i svežeg kupusa

Sastojci:

  • voda
  • meso sa kostima
  • cvekla
  • šargarepa
  • luk
  • paradajz pasta
  • maslinovo ulje
  • lovorov list
  • kupus
  • krompir
  • limun.

Priprema:

Pročitajte još: Poslušajte ove savete i tretmani vam neće biti potrebni: Otkrivamo kako bi trebalo da izgleda vaša ISHRANA

Stavite meso u šerpu, zalijte vodom i kuvajte oko sat vremena na srednjoj vatri. Operite i očistite povrće. Isecite kupus, krompir isecite na trake. Luk isecite na kockice, šargarepu i cveklu narendajte, pospite sokom od limuna. Dodajte malo ulja u tiganj, dinstajte luk i šargarepu na srednjoj vatri oko tri do pet minuta, a zatim dodajte cveklu. Kuvajte još pet minuta. Povrće prelijte paradajz pastom i pržite 7-10 minuta. Izvadite meso kada je čorba gotova i prebacite u posebnu činiju. Stavite kupus u šerpu, kuvajte 10 minuta i dodajte krompir. Odvojite meso od kosti, iseckajte i vratite u šerpu. Prebacite prženje povrća ispod paradajz paste u supu, mešajte. Bacite lovorov list, seckano bilje, kuvajte 10 minuta ispod poklopca. Poslužite uz prepečeni hleb, pavlaku ili prirodni jogurt.

Krem supa od povrća

Sastojci:

Pročitajte još: 8 razloga zbog kojih treba da jedete KRUŠKE: Imaju veoma pozitivan uticaj na zdravlje, a za ovu grupu ljudi su posebno korisne

  • brokoli
  • spanać
  • kokosovo ulje
  • začini
  • laneno seme
  • susam
  • seme bundeve.

Priprema:

Prokuvajte vodu, dodajte spanać, pet minuta kasnije - brokoli. Posolite i začinite po ukusu. Izmešajte u blenderu sa kašikom kokosovog ulja. Gotovu supu pospite mešavinom lana, susama i semena bundeve. Možete dodati kašiku grčkog ili prirodnog jogurta.

BONUS VIDEO:

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas