Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ГУРМАНЛУК

Уз говеђе месо и супу, најбоље иде СОС ОД ВИШАЊА, кисео и сладак тачно колико треба! (РЕЦЕПТ)

Свечани недељни ручак није могао да прође без соса од вишања.

1633353902_Depositphotos_87276744_XL.jpg
ФОТО: Депозит
Oglas

Сви су чули за традиционални војвођански ручак - супа, месо и сос. Комбинација коју воле сви, поготово кад је све домаће. Сос се обично прави од парадајза, али кад је мало свечанија прилика и кад се прави говеђа супа, увек је прати сос од вишања.

Прочитајте још: ПОМФРИТ КАО ИЗ РЕСТОРАНА: Ево шта треба да урадите пре пржења

Рецепт за сос од вишања

Потребно је:

  • 1/2 кг цепаних вишања
  • 6-7 кашика шећера
  • мало масти
  • 1.5 кашика брашна

Припрема: 

У шерпи прпржити кашику брашна на масти (или уљу), а кад поприми жућкасту боју (не превише жуту), додајте сок од вишања и вишње и кувајте неколико секунди, уз мешање, а затим додајте мало воде или супе (ако правите домаћу супу) и мешајте пар минута док се не згусне.

Савет: Када кувате сос, у тренутку доливања супе или воде, увек користите топлу варијанту, како не бисте прекинули кување соса, јер се они по правилу кувају пар минута, интензивно.

У току кувања, по жељи додајте шећер и со. Шећер се додаје ако су вишње сувише киселе. Уколико је сос сувише густ, слободно га разблажите са још мало вруће супе или воде.

Сос најбоље иде уз говеђе месо. 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas