Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Како се правилно пере ГРОЖЂЕ? Важан корак пре јела

Грожђе би требало темељно опрати

1693404335_shutterstock_2163256401.jpg
Фото: Схуттерстоцк
Oglas

Када се вратите из продавнице и купили сте грожђе, може бити примамљиво да прескочите прање и одмах почнете са јело, али важно је одвојити време да правилно очистите сваки део грожђа пре него што га поједете.

Када опрати грожђе?

Процес прања додаје вишак влаге, што може узроковати да се грожђе разгради брже него што би иначе. Иако се чини практичним да оперете све грожђе чим се вратите куц́и из продавнице, заправо би требало да очистите само оно што планирате да једете одмах или у блиској будуц́ности. За дуже трајање, држите неопрано грожђе у пластичној кеси у фрижидеру док не одлучите да га једете.

Прање грожђа није компликовано, али постоје одређени кораци које треба да следите да бисте били сигурни да је ваше грожђе што је могуц́е чистије. Чистим рукама испразните грожђе из посуде у цедило одговарајуц́е величине. Укључите славину и пустите хладну воду да струји преко грожђа. Рукама померајте грожђе тако да се свака страна очисти. Поспите мало соде бикарбоне и/или соли преко грожђа у цедилу и нежно га изрибајте рукама. Овај лагани пилинг ц́е уклонити нечистоће, пише Реал Симпле.

Након темељног испирања, осушите грожђе у цедилу чистим кухињским или папирним убрусом. Сада је спремно!

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ


 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas