· · Коментари: 1
ОДМОР

Турска, летовање, КОРОНА: Правила и цене ИЗНЕНАДИЋЕ све оне који планирају да проведу ОДМОР овде (ФОТО)

Ако не знате где да проведете одмор, није на одмет знати да је у Турској инфлација и цене су приступачније него икада до сад.

1622623496_Sladoled-Antalija.png
Фото: А. М.

Чувени турски донер, који је попут грчког гироса, кошта 1,3 евра. Међутим, већина продаваца за 1,5 евра уз донер и прилоге дају и конзерву сока.

Прочитајте још: Нова услуга у Турској: Сваки туриста добија личног асистента! (ФОТО)

У Турској је сезона 2021. године почела са полицијским часом. Наиме, тренутно од 21 час у Турској је на снази забрана кретања, али то не важи за туристе који могу да се крећу где год пожеле.

Турска признаје зелени пасош

Да би ушли у Турску нашим туристима је неопходан "зелени ковид пасош" или ПЦР тест не старији од 72 сата. Они који желе могу да се тестирају на аеродрому у Анталији где кошта 30 евра, а шалтери се налазе на самом излазу из зграде. Међутим, мораће да га ураде и у повратку, на рецепцији хотела.

Прочитајте још: Ђумбир, куркуму, лимунов сок, црни бибер и мало љуте папричице... ТУРСКИ ШОТ против короне и ДУГИН ЛЕК залудели туристе (ФОТО)

Такође, потребно је и ковид-осигурање и образац који се попуњава онлајн и садржи десетак лаких питања. Најмудрије је одштампати сва документа и понети са собом.

Шалтери на аеродрому у Анталију где се ради ПЦР тест Фото: А. М.

Пошто је у Турској инфлација цене су боље него икада! За 100 евра добија се 1.000 лира што је довољно да се туриста храни током читавог одмора или оде у добар шопинг.

Прочитајте још: Шта можете у Истанбулу за 7 сати? Пратите наше инструкције и обиђите град уздуж и попреко

Цене пића и хране у Турској

Кафа у Туркој кошта од једног до 1,5 евра. Кугла сладоледа је 50 центи, а флаша воде кошта 50 куроша, што је пола лире!

Кожне ципеле су 20 евра!

Кожне ципеле можете купити за 20 евра, а ташне већ од 10 евра. Покривачи и ћилими коштају од 20 евра, а 700 грама баклаве, која је чест сувенир који наши туристи купују, кошта 5 евра.

Међутим, треба имати у виду да још увек ресторани и кафане нису отворени, као ни кафићи и клубови. Сви локали раде "за понети".

Прочитајте још: Баците календар, ЗАБОРАВИТЕ на ЛЕТОВАЊЕ: Сада се траже СПАРТАНСКИ викенд и НОМАДСКИ ХОТЕЛИ

Да ли туристи носе маске?

Једна маска кошта 1 куреиш, што је готово немогуће превести у динаре, па не чуди што их купују многи наши туристи.Туристи не морају да носе маске, али их запослени у туризму носе на сваком кораку. Хотели воде рачуна о хигијени, а о снижење цена аранжмана не треба очекивати, јер су многи хотели затворени, па ће они који раде имати довољно гостију.

Хотели воде рачуна о хигијени Фото: А. М.

Прочитајте још: ПЕТ дестинација које су плануле после БОНДОВИХ филмова

Улаз на плажу се не плаћа, јер сваки хотел има сопствену, а градска у Коњалтију је отворена за све. Лежаљке и пешкире, такође, дају бесплатно хотели, а у самом граду се лигештул добија бесплатно уз пиће. Ипак, за сада мали број кафића и клубова за ради.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.