Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ОДМОР

ЛЕПА ВЕСТ! Ковид пасоши за вакцинисане грађане од 2. јуна на ШАЛТЕРИМА ПОШТЕ

Шалтери Поште ће издавати дигиталне зелене сертификате туристима који не могу сами да га добију од Е управе.

1622465378_Depositphotos_392314924_xl-2015.jpg
Фото: Депозитфото
Oglas

Грађани Србије од данас ће на аеродрому Никола Тесла у Београду (пошта на Терминалу 1 у приземљу) моћи да добију Дигитални зелени сертификат, док ће на шалтерима још 200 пошта широм земље ова услуга бити доступна од среде, 2. јуна.

Прочитајте још: Нова услуга у Турској: Сваки туриста добија личног асистента! (ФОТО)

За добијање сертификата потребан је важећи пасош, а цео процес – од подношења захтева до издавања документа, траје свега неколико минута и бесплатан је за грађане.

Шта је "зелени сертификат"?
Дигитални зелени сертификат је потврда о извршеној вакцинацији против ковида-19, резултатима тестирања на заразну болест SARS-CoV-2 и опоравку од болести ковид-19.

- Уз велику подршку премијерке Ане Брнабић, Пошта интензивно сарађује са Канцеларијом за информационе технологије и електронску управу Владе Републике Србије на развоју нових дигиталних сервиса са циљем да заузме лидерску позицију у региону - изјавио је Зоран Ђорђевић, в.д. директора ЈП „Пошта Србије”.

Директор Поште је на шалтеру извадио свој зелени документ.

Проверу рада система извршио је директор Поште Србије Зоран Ђорђевић, који је обишао шалтер поште на аеродрому Никола Тесла уочи пута у Санкт Петербург, где ће учествовати на једном од најзначајнијих и највећих светских економских форума.

Прочитајте још: Ђумбир, куркуму, лимунов сок, црни бибер и мало љуте папричице... ТУРСКИ ШОТ против короне и ДУГИН ЛЕК залудели туристе (ФОТО)

Поред ове услуге у Пошти на аеродрому наши и страни држављани могу да прибаве полису здрaвственог осигурања и искористе остале услуге из понуде Поште Србије.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas