· · Komentari: 1
ODMOR

Turska, letovanje, KORONA: Pravila i cene IZNENADIĆE sve one koji planiraju da provedu ODMOR ovde (FOTO)

Ako ne znate gde da provedete odmor, nije na odmet znati da je u Turskoj inflacija i cene su pristupačnije nego ikada do sad.

1622623496_Sladoled-Antalija.png
Foto: A. M.

Čuveni turski doner, koji je poput grčkog girosa, košta 1,3 evra. Međutim, većina prodavaca za 1,5 evra uz doner i priloge daju i konzervu soka.

Pročitajte još: Nova usluga u Turskoj: Svaki turista dobija ličnog asistenta! (FOTO)

U Turskoj je sezona 2021. godine počela sa policijskim časom. Naime, trenutno od 21 čas u Turskoj je na snazi zabrana kretanja, ali to ne važi za turiste koji mogu da se kreću gde god požele.

Turska priznaje zeleni pasoš

Da bi ušli u Tursku našim turistima je neophodan "zeleni kovid pasoš" ili PCR test ne stariji od 72 sata. Oni koji žele mogu da se testiraju na aerodromu u Antaliji gde košta 30 evra, a šalteri se nalaze na samom izlazu iz zgrade. Međutim, moraće da ga urade i u povratku, na recepciji hotela.

Pročitajte još: Đumbir, kurkumu, limunov sok, crni biber i malo ljute papričice... TURSKI ŠOT protiv korone i DUGIN LEK zaludeli turiste (FOTO)

Takođe, potrebno je i kovid-osiguranje i obrazac koji se popunjava onlajn i sadrži desetak lakih pitanja. Najmudrije je odštampati sva dokumenta i poneti sa sobom.

Šalteri na aerodromu u Antaliju gde se radi PCR test Foto: A. M.

Pošto je u Turskoj inflacija cene su bolje nego ikada! Za 100 evra dobija se 1.000 lira što je dovoljno da se turista hrani tokom čitavog odmora ili ode u dobar šoping.

Pročitajte još: Šta možete u Istanbulu za 7 sati? Pratite naše instrukcije i obiđite grad uzduž i popreko

Cene pića i hrane u Turskoj

Kafa u Turkoj košta od jednog do 1,5 evra. Kugla sladoleda je 50 centi, a flaša vode košta 50 kuroša, što je pola lire!

Kožne cipele su 20 evra!

Kožne cipele možete kupiti za 20 evra, a tašne već od 10 evra. Pokrivači i ćilimi koštaju od 20 evra, a 700 grama baklave, koja je čest suvenir koji naši turisti kupuju, košta 5 evra.

Međutim, treba imati u vidu da još uvek restorani i kafane nisu otvoreni, kao ni kafići i klubovi. Svi lokali rade "za poneti".

Pročitajte još: Bacite kalendar, ZABORAVITE na LETOVANJE: Sada se traže SPARTANSKI vikend i NOMADSKI HOTELI

Da li turisti nose maske?

Jedna maska košta 1 kureiš, što je gotovo nemoguće prevesti u dinare, pa ne čudi što ih kupuju mnogi naši turisti.Turisti ne moraju da nose maske, ali ih zaposleni u turizmu nose na svakom koraku. Hoteli vode računa o higijeni, a o sniženje cena aranžmana ne treba očekivati, jer su mnogi hoteli zatvoreni, pa će oni koji rade imati dovoljno gostiju.

Hoteli vode računa o higijeni Foto: A. M.

Pročitajte još: PET destinacija koje su planule posle BONDOVIH filmova

Ulaz na plažu se ne plaća, jer svaki hotel ima sopstvenu, a gradska u Konjaltiju je otvorena za sve. Ležaljke i peškire, takođe, daju besplatno hoteli, a u samom gradu se ligeštul dobija besplatno uz piće. Ipak, za sada mali broj kafića i klubova za radi.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.