· · Коментари: 0
ИЗЛЕТ

Језеро на 80 км од Београда које збуњује својом лепотом: Бићете сигурни да сте стигли на море! (ФОТО/ВИДЕО)

Језеро са кристално чистом водом, идеално за опуштајући викенд.

1626179759_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ НигиВлогс

Уколико сте жељни одмора током викенда (а неки од вас можда и током радних дана), имам савршен предлог за Вас!

Бешеновачко језеро, нестварне лепоте, на 80 км од Београда је идеална оаза, у којој влада атмосфера мира и позитивне енергије - комбинација која ће вам допунити батерије.

Прочитајте још: На само 40 километара од Београда налази се место које ће вас ОЧАРАТИ! (ФОТО/ВИДЕО)

Пут до Бешеновачког језера

Пошто се налази на 80 км од Београда, кренули смо колима, прво ауто-путем Е-70, да бисмо се искучили код Попинаца, како бисмо покупили остатак друштва.

Укупно нам је било потребно око 2 сата да стигнемо до језера, али то није реално време, пошто смо доста времена потрошили у потрази за лоптом, душеком на надувавање и одговарајућом лубеницом. Моја претпоставка је да се из Београда стиже за сат и по. 

Путеви кроз сремска села су у добром стању и нема гужве, тако да ћете уживати у вожњи кроз живописна села и њиве.

Плажа Бели камен

Језеро је настало у јами рударског копа руде лапор беочинске цементаре. Приликом експлотације пробијена је водоносна жила тако да се коп почео пунити водом. Према доступним подацима, дубоко је невероватних 50 метара. 

Сам призор када приђете језеру одузима дах. Боје су нестварне, жуте литице каменолома су у савршеном контрасту са тиркизном бојом воде.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B E G A N N O V (@begaanov)

Редовно путујем по Србији и одговорно тврдим да је ово једно од најлепших места за купање које сам до сад видела. Искрено, више подсећа на призор са мора, него језера.

Плажа је дивља, па зато понесите залихе хране и воде. Сама подлога је каменита (ипак је у питању рудник) и уме да буде неудобно, уколико не изаберете равније површине. 

Хлада има мало, па уколико желите да га заузмете, предлажем да дођете већ око 10 ујутру. Љубитељи сунчања, не морају да брину, 80 % плаже је на директном сунцу.

Вода

Топла вода, невероватне бистрине, помешама са минералима који су се ослободили из руде, чине је савршеном за уживање. Вода је мека и са лакоћом се плива у њој. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katarina Brett (@katerine_b)

Верује се да је због свог минералног састава вода лековита, али и блато, па тако можете видети старије посетиоце како се мажу њиме.

Постоји неколико прилаза у воду и сви су савршено чисти (нема траве, што је најбитније) и приступачни. 

Бајковито језеро имајош један кец у рукаву. Док пливате, можете да уживате у погледу на ласте које вас надлећу у потрази за водом.

Све у свему, одлично искоришћен викенд!

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.