Oglas
· · Komentari: 0
IZLET

Jezero na 80 km od Beograda koje zbunjuje svojom lepotom: Bićete sigurni da ste stigli na more! (FOTO/VIDEO)

Jezero sa kristalno čistom vodom, idealno za opuštajući vikend.

1626179759_Untitled.png
FOTO: Printskrin/ Jutjub/ NigiVlogs
Oglas

Ukoliko ste željni odmora tokom vikenda (a neki od vas možda i tokom radnih dana), imam savršen predlog za Vas!

Bešenovačko jezero, nestvarne lepote, na 80 km od Beograda je idealna oaza, u kojoj vlada atmosfera mira i pozitivne energije - kombinacija koja će vam dopuniti baterije.

Pročitajte još: Na samo 40 kilometara od Beograda nalazi se mesto koje će vas OČARATI! (FOTO/VIDEO)

Put do Bešenovačkog jezera

Pošto se nalazi na 80 km od Beograda, krenuli smo kolima, prvo auto-putem E-70, da bismo se iskučili kod Popinaca, kako bismo pokupili ostatak društva.

Ukupno nam je bilo potrebno oko 2 sata da stignemo do jezera, ali to nije realno vreme, pošto smo dosta vremena potrošili u potrazi za loptom, dušekom na naduvavanje i odgovarajućom lubenicom. Moja pretpostavka je da se iz Beograda stiže za sat i po. 

Putevi kroz sremska sela su u dobrom stanju i nema gužve, tako da ćete uživati u vožnji kroz živopisna sela i njive.

Plaža Beli kamen

Jezero je nastalo u jami rudarskog kopa rude lapor beočinske cementare. Prilikom eksplotacije probijena je vodonosna žila tako da se kop počeo puniti vodom. Prema dostupnim podacima, duboko je neverovatnih 50 metara. 

Sam prizor kada priđete jezeru oduzima dah. Boje su nestvarne, žute litice kamenoloma su u savršenom kontrastu sa tirkiznom bojom vode.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by B E G A N N O V (@begaanov)

Redovno putujem po Srbiji i odgovorno tvrdim da je ovo jedno od najlepših mesta za kupanje koje sam do sad videla. Iskreno, više podseća na prizor sa mora, nego jezera.

Plaža je divlja, pa zato ponesite zalihe hrane i vode. Sama podloga je kamenita (ipak je u pitanju rudnik) i ume da bude neudobno, ukoliko ne izaberete ravnije površine. 

Hlada ima malo, pa ukoliko želite da ga zauzmete, predlažem da dođete već oko 10 ujutru. LJubitelji sunčanja, ne moraju da brinu, 80 % plaže je na direktnom suncu.

Voda

Topla voda, neverovatne bistrine, pomešama sa mineralima koji su se oslobodili iz rude, čine je savršenom za uživanje. Voda je meka i sa lakoćom se pliva u njoj. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Katarina Brett (@katerine_b)

Veruje se da je zbog svog mineralnog sastava voda lekovita, ali i blato, pa tako možete videti starije posetioce kako se mažu njime.

Postoji nekoliko prilaza u vodu i svi su savršeno čisti (nema trave, što je najbitnije) i pristupačni. 

Bajkovito jezero imajoš jedan kec u rukavu. Dok plivate, možete da uživate u pogledu na laste koje vas nadleću u potrazi za vodom.

Sve u svemu, odlično iskorišćen vikend!

PRATITE NAS NA INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas