· · Коментари: 0
КУПАЊЕ

На пола сата од Београда се налази најчистија Сава: До плаже можете доћи и аутобусом! (ФОТО/ВИДЕО)

Водимо вас на скривено место на Сави.

1626422596_Untitled.png
ФОТО: Принтскрин/ Јутјуб/ Никола Налетина

Уколико нисте стигли да организујете бег у природу за викенд, не очајавајте. Упознаћемо вас са прелепом плажом на само 40 километара од Београда, која је идеална за спонтане излете.

Обавите пар позива, покупите пријатеље и упутите се на најлепшу плажу на Сави!

Прочитајте још: Језеро на 80 км од Београда које збуњује својом лепотом: Бићете сигурни да сте стигли на море! (ФОТО/ВИДЕО)

Тарзан плажа

Налази се недалоко од Београда, у селу Прогар. Име је добила по лијани, канапу, којим се људи спуштају у воду. Звучи забавно, зар не?

Плажу је уредио газда локала који се налази на Сави. Имате избетонирани део и дрвени понтон. Ја сам плажу посетила у суботу и било је места на лежаљкама. 

Предност ове плаже је у томе што се налази одмах до ресторана (атмосфера је опуштена и људи се право из воде упућују на пиће), што значи да не морате са собом да носите храну и пиће.

Додуше, на улазу у ресторан (кроз који морате да прожете да бисте стигли до плаже) стоји знак да је забрањено уношење хране и пића. Ми нисмо тестирали ову забрану јер нам је заправо одговарало да се служимо у ресторану.

Вероватно негде у близини постоји и дивља плажа, али током шетње смо видели да су све прилазе средили власници околних викендица.

Чиста вода

Оно што ме је највише изненадило на Тарзан плажи је Сава. Никад је нисам видела чистију. И боја је била нестварна, најплавља коју сам видела досад на вољеној реци.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marko Grujic (@mg.gruja)

У води само поведите рачуна о безбедности, јер постоји упозорење да се не треба удаљавати 30 метара од обале. Када уђете у воду и осетите како носи, биће вам јасно и због чега. У сваком случају, добићете одличан тренинг, а свакако је мирнија вода од оне у Дунаву.

Најмлађе дете које се купало је имало десетак година, а млађи су се углавном забављали у хладу на игралишту са клацкалицом и љуљашкама. Поред плаже се налази и терен за одбојку.

Аутобусом до плаже

Осим колима, на плажу можете стићи и аутобусом, што је одлична вест за све који немају ауто. Идете 605-ицом до краја, наставите напред око 300 метара и видећете путоказ за Тарзан плажу. Укупно ће вам требати 10-ак минута од окретнице до плаже.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.