Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
ГРАДОВИ

Пет разлога зашто треба видети Милано: Шопинг, галерије и осо буко

Град опере и уметности, најпозантији је по моди. И данас, током пандемије, Милано диктира модне трендове.

1614960819_Milan.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Милано је богата метропола која живи за моду и уживање. Међутим, иако је стил заштитни знак овог града у Милану се могу видети и врхунска уметничка дела. За почетак, дан у Милану треба почети еспресом и пецивом.

Прочитајте још: Почетак аранжмана "одмор у карантин вили" је успешан: Да ли бисте летовали у "златном кавезу" за 2.000 евра?

Прво место које сви виде у Милану је Дуомо, на којем се налази добро препознатљива катедрала. Међутим, иако се сви сликају на тргу испред катедрале и уђу (улаз је бесплатан), најлепши доживљај се крије на крову Дуома. До крова се стиже лифтом и са њега се види центар Милана као на длану, а ако је сунчан дан поглед сеже до Доломита.

Шопинг, шопинг
Управо се са крова и види Галерија Виторио Емануеле, један од првих "шопинг центара" у Европи. Окружује је "златна (четврт) квадрилатерала" препуна радњи и бутика највећих светских брендова. Они који имају другачији укус могу да посете Бреру, део града који је препун галерија и "винтиџ" радњи. 
Радње су фантазија, али боље потражите "бика"!

Само се на крову може видети симбол града - златна Мадонина, Мала Мадона, која се налази на врху највишег торња.Милано није јефтин град, али шетња кроз Златну четврт се не наплаћује, као ни гледање излога.

Прочитајте још: Да ли знате који су најпопуларнији музеји на Инстаграму? Нису Бритиш и Ватикан!

Шетња по Галерији Виторио Емануеле не сме да се пропусти, а треба гледати у под од мозаика и пронаћи бика. Ко се три пута окрене на пети на месту где су се налазиле гениталије бика имаће среће у животу.

Чувена Галерија Виторио Емануеле Фото: Пиксабеј

Ла Скала
Тешко је пронаћи карте за Скалу,  али може да се уђе током дана и посети музеј, седне у неку од ложа и види бину. У Гранд хотелу поред Скале последњу годину живота провео је Ђузепе Верди.

У Милану се налази чувена Да Винчијева "Последња вечера", али посета  у цркви Свете Марије Милостиве мора да се закаже унапред. Број посетила је одувек био ограничен.

Шетња Да Винчијевим каналима...

Најбоље место за вечерњи излазак су два канала у Навиљу које је пројектовао Леонардо да Винчи. Тамо се налазе и ресторани, а милански специјалитети су особуко и рижото ала миланезе.

Прочитајте још: Данас је урађен по узору на светске метрополе, а да ли знате како је Трг републике изгледао некада? (ВИДЕО)

Током лета по каналима плове чамци и може купити карта за кратко крстарење. Ово је боемска четврт са посебном атмосфером.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas