Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
ГРЧКА

Грчки министар туризма: Немци су нам најважнији, а 5 УСЛОВА важе за све туристе!

Одмор у Грчкој би за многе могао да се заврши и пре него што почне!

1617475701_Krf1.jpg
Oglas

Грчки министар туризма Харис Теохарис се налази на турнеји по земљама одакле очекује највише гостију, па је немачким новинарима представио је план Владе за отварање туризма.

За немачки "Велт" Теохарис је изјавио да су "Немци на првом месту" овој земљи, али их Британци прате,

Прочитајте још: Ако имате бркове пријавите се за ТАКМИЧЕЊЕ и победите Вука Караџића! Ово су УСЛОВИ

Министар је детаљно објаснио за немачки "Франкфуртер алгемајне цајтунг" да ће Грчка ове године почети да прима стране госте 14. маја, али то зависи и од стања у којем ће тада бити пандемија. Он је поновио и речи које је изговорио у Београду:

На повратку у Србију ПЦР
Од 2. априла важе и нова правила за српске туристе који се враћају из иностранства. Сви који нису вакцинисани мораће да плате ПЦР тест када се врате у земљу.

- Уколико епидемиолошки подаци буду повољни, за путнике с неких тржишта с великим процентом вакцинисаних отворићемо границе средином априла - рекао је Теохарис.

Ако Грци носе маске, мораће и туристи!

Министар је немачким новинарима представио и "пет линија одбране" Грчке. То су услови за улазак туриста у Грчку.

Прва линија одбране је да ће сви страни туристи имати потврду да је или вакцинисан, има негативан резултат теста или антитела.

Друга линија одбране је да се обављају брзи насумични тестови туриста на граници.

Грци ће насумично тестирати на граници.

Трећа линија одбране је да се "туристи одмах ставе у карантин у случају позитивног теста, а да се потом подвргну детаљнијем ПЦР тесту".

Четврта линија одбране су општа правила о безбедности, попут обавезног коришћења маске или држања дистанце, ограничења за ресторане, аутобусе, туристичке излете и разгледање.

Прочитајте још: Најмлађа и најслађа шминкерка: Има четири године и већ је прави професионалац у свом послу (ВИДЕО)

Пета линија одбране је да ће сви туристи морати да поштују правила као и Грци.

- Ако за грчке грађане постоји обавеза ношења маске, исто ће важити за све, без обзира да ли су вакцинисани или не - закључио је министар.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУК

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas