Oglas
Oglas
· · Коментари: 2
ИТАЛИЈА

У Венецији инсталиран ВЕЛИКИ БРАТ: Снима сваки покрет, зна одакле су туристи и предвиђа њихове намере

Венеција је овог марта обележава 1.600 година од оснивања, а прослава је у знаку

1616148684_Gondola.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Пре пандемије се Венецију годишње сливало по 30 милиона туриста. Овај градић, иначе, има 50.000 становника. Да би смањили број туриста-излетника планирали су увоођење улазне таксе од 2022. године. Сада је све то далека прошлост, јер Венеција има Контролни торањ који прати сваки корак сваког човека...

Прочитајте још: СРПСКИ ОДМОР у "златном кавезу": "Локдаун викенд" је најтраженији у нашим хотелима

На острвцу Тронкето у напуштеном складишту сада се налази Контролна соба која прати ко улази у град и где се креће.Ту је велики видео надзор са камерама који показује сваку кутак града. Путем ових камера полиција и градоначелник прате тачно ко се и где креће по граду, ко је и где стао и где је ушао.

Тачно се зна колико се људи из неке земље налази у неком делу града, у реалном времену.

И то није све! Овде се прати и сигнал мобилног телефона, па се тачно зна колико се људи из које земље или региона налази на неком месту у једном тренутку.

Да ли ће овај контролни торањ учинити туризам ефикаснијим?

У склопу торња налази се и "паметна соба" која "предвиђа" могуће злочине тако што полиција посматра и профилише људе. Зашто то раде?

Прочитајте још: САЗНАЈЕМО: Сви запослени у туризму ће морати да буду вакцинисани?

Да ли неко трчи?
Овај систем прати и колико се брзо људи крећу, а поготово да ли је неко трчи. Наравно, прати и ниво осеке и плиме, па ће јављати када да се подигну Мојсије баријеје.

Представници града и компаније која је направила систем кажу да је ово "мозак ргада" који контролише број људи који се у њему налазе.

Камере снимају и које су "намере" туриста!

Камере снимају у сваком тренутку шта се дешава, па ће тако моћи да се појача вапорето-саобраћај, смањи број туриста. Наравно, највише их занима шта раде пешаци, јер уз помоћ камера знају ко су, одакле долазе и шта раде, па чак и које су им намере!

Препознају странце, Италијане и Венецијанце

Рецимо, градска власт сада зна тачно колико се људи налази на Тргу свети Марко и да нико од њих није Венецијанац! Најзанимљивије је што систем препознаје не само Италијане у односу на странце, већ и Венецијанце у односу на Италијане!

Прочитајте још: Тунис ублажава мере кретања и очекује прве туристе у мају

На овај начин ће смањити број излетника који су долазили у овај град са сендвичима, остављали ђубре и одлазили не трошећи ни динар. Пре ови излетници нису могли да се преброје, већ само они који ноће у граду. Више није тако, тачно ће знати да ли највише сендвича доносе Мађари или Словенци, а значе и колико троше гости из Србије.

 Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas