Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
СРБИЈА

СРПСКИ ОДМОР у "златном кавезу": "Локдаун викенд" је најтраженији у нашим хотелима

Хотели у Србији су попуњени 27% и то захваљујући специјалном пакету "локдаун викенд".

1616079796_tara-mountain.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Занимљив викенд-аранжман су осмилили српски хотелијери којем домаћи туристи не могу да одоле. Зове се "локдаун викенд" и подразумева идеалан бег од стварности!

Прочитајте још: САЗНАЈЕМО: Сви запослени у туризму ће морати да буду вакцинисани?

Ови аранжмани подразумевају пун пансион, јер не раде ресторани у околини. Објекти обећавају безбедност и сигурност: редовно пречишћавају ваздух, имају филтере за воду, дезинфикују све површине и имају сертификата Clean & Safe који издаје Удружење хотелијера и ресторатера Србије ХОРЕС.

- Хотели су пуни само викендом, а радним данима немају госте, па су се досетили да организују "локдаун викенд" - каже Георги Генов, директор ХОРЕС.

Бесплатна дезинфекција
ЕУ сваки хотел ће добити хлорид, алкохол, топломер, прскалице спољне око хотела и биће опремљени са дезинфекционим средствима у наредих шест месеци. Подела почиње од понедељак.
Гости уживају у хотелима који су 100% сигурни.

Гости хотели имају сву удобност у собама, а време прекраћују у базену, теретани и осталим просторијама хотела уколико пада киша. Када је лепо време могу да шетају парковима и околином.

Међутим, Генов сматра да ће хотели поново бити пуни тек када се гости буду апсолутно осећали безбедно.

Прочитајте још: Почетак аранжмана "одмор у карантин вили" је успешан: Да ли бисте летовали у "златном кавезу" за 2.000 евра?

- ХОРЕС тражи да се сви запослени у хотелима вакцинишу, јер се гости плаше за безбедност, хигијену и да ли су вакцинисани људи са којима су у контакту - истиче Генов.

Вакцинисано је само 30% запослених у хотелима, а имају приоритет приликом вакцинације.

Савршен одмор Фото: Пиксабеј

ХОРЕС је послао допис свим хотелима да ће добити прироитет приликом вакцинације. Неки од менаџера су организовали и превоз запослених до пунктова за вакцинацију.

Гости неће да размишљају о томе да ли су конобари асимптоматски преоносиоци вируса.

- Најбољи резултат је постигао "Хотел М" који је вакцинисао 80% запослених, а још два хотела иду у том правцу. Процене су да је вакцинисано 30% одсто запослених у хотелима, а то је мало. Једноставно је - гост хоће да буде безбедан и не жели да размишља о томе да ли је конобару неко у кући болестан и да ли је кувар пасивни асимптоматски преносиоц вируса - напомиње Генов.

Прочитајте још: Рај отвара врата за туристе: Сејшели вакцинисали све запослене у туризму

ХОРЕС је у марту урадио истраживање просечне попуњености хотела која је износила 27%, а број резервација за марта износила је 10,34 % и април и мај по пет одсто.

ПРАТИТЕ НАС НА ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas