· · Коментари: 0
ЕКСКЛУЗИВНО

Ово ПРАВИЛО за СРБЕ НЕ ВАЖИ? Прве СЛИКЕ наших туриста у Турској (ФОТО/ВИДЕО)

Сви имају маске, али их не носе. Током викенда је забрана кретања, али не важи за туристе.

1592985115_Srpski-turisti-veceraju.jpg
Фото: Срђан Андрејевић

Прва група српских туриста прешла је турску границу, стигла је и сместила се у хотелима у летовалиштима Кушадаси и Бодрум. Сви су понели маске и кренули на плажу, а увече у провод.

Прочитајте још: Хоће ли се поновити ГРЧКИ СЦЕНАРИО? Српски туристи ПРВИ странци у Турској! (ФОТО/ВИДЕО)

Почнимо редом. Прва група српских туриста кренула је аутобусом пут Турске у понедељак и, после читавог дана вожње (око 23 часа), стигли су на жељена одредишта.

Путовали су 23 часа и са маскама изашли пред турске царинике.

На граници између Бугарске и Турске морали су да ставе маске и такви су се појавили пред турским цариницима. Када су прошли пасошку контролу вратили су се у аутобус и, пошто је свако друго место празно, скинули су маске.

Јутро у Бодруму

На улазу у турске хотеле сваком туристи је измерена температура и на рецепцији су добили коверте са кључевима и потребним информацијама. Рецепционери и остало особље носи маске и рукавице.

На улици ретко ко носи маску преко лица, само испод браде, полиција не реагује.

- На улици ретко ко носи маске, а са стране стоје полицајци и уопште не реагују  - каже водич Никола Станковић.

Плажа у Бодруму

Сваког дана добијају мени (на папиру који се одмах баца) и на којем треба да заокруже шта желе да ручају, односно вечерају. Шведског стола нема. Тањире са храном им доносе конобари, а храна се служи на терасама, крај базена. Столови су раздвојени једни од других и више од два метра.

Храна се служи на отвореном, крај базена.

Путник Лазар, који је на одмору са девојком, послао нам је слике из Бодрума и рекао да је све беспрекорно чисто, а да су за храну још у Београду знали да ће конобари служити према менију.

Собе су беспрекорно чисте, а даљински урпављачи су у антибактеријским кесицама. Пошто су наши туристи, практично, отворили хотеле и сматрају се првим страним туристима, нису чекали да уђу у собе. Наиме, најављено је да ће размак између изласка старог и уласка новог туристе бити око шест часова, да се соба детаљно дезинфикује.

Српски туристи у ноћном проводу у Кушадасију

Плаже су готово празне и нема много туриста, па на лежаљкама турсити не носе маске. Српски туристи су увече изашли у провод и већина радњи и кафића је у Кушадасију отворена.

За викенд забрана кретања, али не важи и за стране туристе.

- У суботу и недељу су поново најавили забрану кретања, али то не важи за туристе - истиче Никола.

Прочитајте још: Нова ПРАВИЛА за СРПСКЕ туристе: Антибакетријске кесице и једна БИТНА РАЗЛИКА у односу на ОБЕЋАНО

Све турске болнице су приземље ослободиле за евентуални смештај туриста који су заражени Ковидом 19. Ниједном српском туристи, до сада, није откривен вирус.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.