Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Не знате где за УСКРШЊЕ празнике: Ово су места у Србији која поседују МАГИЈУ, а чије легенде и данас живе

После короне свако прижељкује одмор на ком ће опоравити и физички и психички, па као препоруку дајемо вам примере локација које имају необјашњиву исцелитељску моћ исцељења и добрих вибрација

1618397320_tekeris.JPG
Фото: Yоутубе Принтсцреен/ Сербиан Адвентурес
Oglas

Лековите дестинације препознавали су древни народи и на тим местима ницала су насеља и грађени храмови, а људи су се лечили или доживљавали неку врсту просветљења. 

Ако одаберете неку од ових дестинација препородићете и дух и тело.

Представљамо вам 7 места у Србији чија легенда још увек живи, нека места лече, а нека помажу у љубави, а нека су настањена духовима и вампирима

Планина Ртањ 

Верује се да је ово енергетски најснажније место на свету. 

За Ртањ се везују веома необичне приче – да није настао природним путем, већ да је најстарија грађевина на планети, да га посећују ванземаљци, а 2012. су овде људи са свих меридијана дошли да пронађу спас од најављеног смака света.

Светилиште Врело је, ипак, најчудесније јер је то место енергетски најснажније на свету.

Овде се сударају три енергије -  оргонска, електро и магнетна и оне када се споје јако су повољне за људски организам. Артур Кларк је говорио да је Ртањ пупак света.

 

И воде младости, и рекордне киселости

Водимо вас на југ Србије, у мистични Топлички крај познат по чудима природе, легендама и бројним изворима лековите воде, у колевку металургије и постојбину великих јунака попут Топлице Милана и Косанчић Ивана – чувеног Змаја од Радана.

И баш ту, на шумовитим падинама Радан планине, сместила се Пролом бања, позната по лековитој и изузетно базној пролом води, која благотворно делује на кожу, зглобове, органе за варење, бубреге и мокраћне канале.

Њена пХ вредност креће се око 9,5 и спада у домен вода младости. Невероватно је то да се на само 9 км ваздушном линијом од извора ове воде, у склопу споменика природе „Ђавоља варош“ налазе два изузетно кисела извора – „Црвено врело“ (пХ 3,5) и „Ђавоље воде“ пХ вредности од 1,5. У свету има свега пет таквих извора, а ови наши спадају у најкиселије.

Благо цара Душана у Остри

Налази се у пећини где су га сакрили Ђурађ Бранковић и његова жена Проклета Јерина током бекства од Турака. У селу Остра, око 20 км од Чачка, постоји утврђење по имену Соколица за које је везана легенда о скривеном благу цара Душана. Благо су сакрили Ђурађ Бранковић и његова жена Проклета Јерина када су бежали од Турака из правца Смедерева. Они су овде наводно и живели, а постоји легенда да се у пећинама налази малтене читав град.

Благо је довезено долином Мораве уз помоћ воловских кола са 6 запрега. Ту се у једној од пећина налазе дрвени сандуци пуни дуката, сребрних и златних пехара и кашика, али и круна Немањића. Да ова прича није само измишљена бајка, сведочи и чињеница да се истраживањем блага бавио и велики српски дипломата Чедомиљ Мијатовић. Министар финансија и оснивач Народне банке Србије, који је српску валуту назвао динар, приповеда у роману “Рајко од Расине” о једном српском јунаку који је наишао на светогорца Теодосија, чувара блага Немањића и Бранковића.

Чудотворна вода у Ђунису

 По предању из 1898. године, пред тринаестогодишњом девојчицом се указала Богородица и појавио извор. Богородица је благословила извор и рекла да ће вода са тог извора лечити болесне. Она је тада рекла девојчици да нареди сељацима да на том месту подигну цркву и бацила крчаг воде на камен како би означила место. Тај камен се по легенди током времена увећао.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas