Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ВИНО

За столом патријарха служило се вино АКСИОС

Изузетан догађај, устоличење Његовог Високопреосвештенства Господина Јоаникија за Митрополита Црногорско-приморског 5. септембра у Престоници Цетињу,уприличен је у једној од најстаријих винарија,

1631870595_Podrum-Plantaze.jpg
Фото: Танјуг
Oglas

Има ли достојнијег вина у Црној Гори за овај велики дан и празник православља, сазданог од грожђа које је своје сокове током векова помешало са тврдим каменом сунцем усијаног Ћемовског поља, натопљеног знојем и крвљу вредних виноградара и берача, како боје и симболи на етикети сувог црвеног вина Аксиос јасно указују.

Прочитајте још: Нема лета без СРПСКИХ туриста: Срби у Црној Гори трошили више од богатих Руса (ФОТО)

Изузетан догађај, устоличење Његовог Високопреосвештенства Господина Јоаникија за Митрополита Црногорско-приморског 5. септембра у Престоници Цетињу, једна од најстаријих винарија, Плантаже из Подгорице, дочекала је с поносом новом, пригодном етикетом вранца Аксиос.

Аксиос вино за патријарха и премијера Фото: Танјуг

Током векова, због својих изузетних особина да се избори са природом дајући богате плодове и вино хармонично и мирисно са лепим танинима, вранац је избио на врх популарности, постао најпознатије грожђе Балкана и свакако највећи вински бренд читавог региона, а због своје интензивне црвене боје узгајао се и узгаја у манастирским виноградима на радост братије, али и свих који обилазе светиње у потрази за миром. И тај тренутак када из златног путира отпијете дубоки рубин црвени гутљај вранца, остаће вам он у сећању као слика која ће се вратити сваки пут када тај исти вранац, неком другом приликом, наспете у чашу.

Прочитајте још: Милош је током короне први у Србији направио ГЛАМПИНГ и сада цела породица живи од тога (ФОТО)

Више од хиљаду званица наздравило је овим вином у част Патријарху и Митрополиту, уз веру да ће дух православља и мира у мудрости омогућити да се и након овог дана у Црној Гори и шире ужива уз јединствени вранац Аксиос, али и друга вина из једног од највећих винограда Европе.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas