· · Коментари: 0
ЛЕТО 2021.

Нема лета без СРПСКИХ туриста: Срби у Црној Гори трошили више од богатих Руса (ФОТО)

Српски туристи су били не само најбројнији на Црногорском приморју, већ су потрошили и највише новца.

1631780151_Niki-Bic-glavna.jpg
Црна Гора чека српске туристе Фото: А. М.

Српски туристи су овог лета успели да превазиђу високоплатежне Русе!

Наши туристи су успели да "прешишају" не само рекордне године по броју долазака, него и потрошње. У сваком случају, српски туристи су црногорским туристичким радницима остали у веома лепо сећању. И надају нам се поново!

Прочитајте још: Кинески туристи нашли "јин и јанг" у Шумадији: Хоће да виде Мораву, а у музеју остављају чудне поруке (ФОТО)

Ми обожавамо српске туристе

Шампањац је текао у потоцима, јели су најскупљу рибу и заливали је најбољим винима. Одседали су у најбољим хотелима и дан завршавали са најскупљим коњаком. На излете су ишли олдтајмерима и изнајмљивали су глисере.

На излете су ишли глисерима и олдтајмерима.

- Ми не волимо српске туристе, ми их обожавамо! Спавали су у председничком апартману и радујемо се сваки пут када нам се најаве, јер остављају новац - каже Михајло Бобан, менаџер у тиватском хотелу "Ла Рош".

Шампањац од 2.180 евра Фото: А. М.

Свака трећа јахта има српског власника

Бока Которска је последњих година била намењена платежним гостима. После Порто Монтенегра у Тивту и у Херцег Новом је отворен супер-луксузни Порто Нови. Уз супер-луксузан хотел у овим комплексима се налазе и апартманови који се продају. На почетку су их куповали Руси. Сваки трећи глисер или јахта у марини има српског власника!

Нама су Срби тржиште број 1

Прочитајте још: НАЈГОРА година у историји: Туризам у СРБИЈИ су спасли ОВИ ЉУДИ

- Нама је сада Србија тржиште број 1, јер је 40 одсто гостију из - Србије. Много је више људи из Србије одседало и купило станове, а уз Мељниченкову јахту у марини привезани су и српски глисери  - каже Данило Калезић из Порто Монтенегра.

Улаз на базен је 40 евра, без лежаљки Фото: А. М.

Гости из Србије су породични бизнисмени

Олдтајмери у Луштица Беју

Директорка Туристичке организације Тивта Даница Бањевић задовољно трља руке и каже да је 32 одсто гостију у овај град, препун луксузних хотела, дошло из Србије.

- Директан лет и исти језик учинили су своје. Надам се да ће се и наредне године наставити тренд, јер имамо много планова - каже Бановићева.

Гости из Србије нису богаташи, него породични људи који имају приватан бизнис.

Прочитајте још: Нова услуга у Турској: Сваки туриста добија личног асистента! (ФОТО)

Луштица је била препуна српских туриста

О економској ситуацији у Србији најбоље говори Луштица беј, која је била препуна српских гостију. Овај луксузни комплекс са осмехом дочекује српске госте. У кафићу, поред марине, често се може видети Владе Дивац како сам пије еспресо.

У Котору сваки други Србин!
У Котору је 40% гостију било из Србије. То је била средња и висока средња класа гостију.
Све је врвело од српских гсотију

- Наши госте из Србије су приватници, породични људи који су покренули мали бизнис. Има богаташа и спортиста, али гро гостију су породични људи који се баве бизнисом. И у новом насељу које тек градимо су они главни купци - истиче Маша Радуловић из Луштица беја.

Ко ће први поручити шампањац?

Ипак, ко се овог лета није сликао у "Ники бичу" - тај није био у Црној Гори. У светском ланцу бич-клубова, где флаша шампањца кошта неколико хиљада евра, највећи број гостију био је из Србије.

Најскупљи апартман
Српски гости су релаксирани са новчаником

- Увек се радујемо када нам стигну српски гости, јер остављају новац. Највише су волели беле журке и "розе фрајдеј". Српски госте воле програм и забаве. Веома су релаксирани са новчаником! Тачније обожавамо српске туристе, јер троше као руски гости високе категорије! Не памтимо бољу годину - каже Милена Спахић из "Стрaтекс Монтенегра" који управља "Ники бичем".

Поручивање шампањца је било спектакл.

Прочитајте још: Гинисов рекорд: Највећи ФИКУС на свету пуни 50. година и налази се у Шумадији! (ВИДЕО)

У "Ники бичу" је отварање шампањца спектакл. Конобари се маскирају, рецимо, као гусари и уз песму и игру испоруче шампањац госту. Када се поручи први шампањац, обично следи такмичење, јер наредни поручи два, следећи три флаше и тако до зоре.

Ове године је шампањац текао у потоцима, а свакодневно су отварали "кутију са благом" у коју стаје по неколико флаша...

Где су летовали супер-богати српски туристи?

Торта за славу
Српски гости обично на мору једу колаче, а онда се од октобра јављају и траже да им се по неколико торти пошаље авионом у Београд да њима служе госте на славама!

Ипак, у хотелима и апартманима са пет звездица одседала је виша средња класа српских туриста, док су богаташи били далеко од очију јавности.

Прочитајте још: Милош је током короне први у Србији направио ГЛАМПИНГ и сада цела породица живи од тога (ФОТО)

У мали, супер-скривен и елегантна хотел "Тера Форца" хотел не може да преспава свако. Био је ту Ноле Ђоковић, као и многе друге јавне личности.

Ручак с погледом на глисер
На ручак су ишли глисером и тражили јастоге!

До овог хотела у Котору су многи долазили глисером на ручак. Захваљујући врхунској кухињи ручак се овде служи споро и траје сатима, а вероватно ће се овај бренд ускоро наћи и у Београду на води.

После ручка су пили коњак од 180 евра по чашици!

Прочитајте још: Драгица је пронашла СЕДАМ најскривенијих углова СРБИЈЕ на којима се морате сликати (Фото)

- Српски туристи пију добра вина и једу квалитетну храну, а у хотелу дуго остају, чак и по месец дана. Воле мир и тишину. инсистирају да добију само најбоље. Често су тражили јастоге и после ручка су пили коњак "Луј 13" чија је чашица 180 евра - кажу у хотелу "Форца Тера".

Соба Луј Вуитон Фото: А. М.

Занимљиво је да овај хотел има 10 соба и свака носи име по модном бренду: Луј Вуитон, Тифани, Кензо, Диор, Армани, а српски туристи су највише тражили апартмане Ралф Лорен и Валентино.

Прочитајте још: Ово место у Србији је свето и ИСПУЊАВА ЖЕЉЕ: А разлог зашто су манастири у њему МАЛИ је ПРЕЛЕП И НЕВЕРОВАТАН! (ФОТО)

Коњак од 180 евра по чашици, флаша скоро празна Фото: А. М.

Сваки други кључ је отишао у Србију

И преко пута залива, у Мељинама, где је на месту старог лазарета отворен луксузан хотел "Лазур" кажу да је у новој згради, чији станови су тек изграђени, сваки други кључ отишао у Србију.

Прочитајте још: Можете ли да замислите како ће изгледати путовање 2049. године? Отвара се ПУТ СВИЛЕ, а Кинези ће имати главну улогу

- То су Београђани, Новосађани, али и из многих других градова Србије - открива Ивана Мацука из хотела Лазур.

Херцег Нови имао +48% гостију из Србије, а све је више младих, платежних туриста.

Иста је ситуација и у Порто новом где свакодневно долазе људи из Србије да гледају станове. Херцег Нови је овог лета имао 48% више туриста из Србије него у најбољој години до сада. Приметнан је све већи број младих гостију који одлично троше.

Приватне виле у Порто Новом Фото: А. М.

Кабана на дан за 1.000 евра
Српски туристи су изнајмљивали кабане. То су кућице поред базена, од 500 до 1.000 евра дневно. У њима се најчешће пио шампањац од 2.180 евра!

Смрзавање гостију на -110

Ипак, највећи хит је супер-луксузан хотел "Оне анд онли" који је за пробрану клијентелу са веома дубоким џепом.

Прочитајте још: На питање зашто су у Херцег Новом лежаљке 10 еура, а свуда 3, 4 ЕУРА, добила сам одговор који ће НАЉУТИТИ многе: Ипак, за мене је то ИДЕЈА ГОДИНЕ!

Овде свака соба има по неколико провидних огњиштакоји се налазе и на тераси, па и у купатилу! Панорамска када са погледом је највећи хит међу гостима.

Љуљашке на базену
Тражили су собе у којима купатило има огњиште!

- Веома је популаран наш детокс програм на три или шест дана у Шеко спа који подразумева вежбање на њу-врек справи са личним тренером, специјалан мени до 1.200 калорија дневно, али и одлазак у крио собу четири пута дневно.

Госте су смрзавали, јер крио соба подмлађује

У крио соби се гости смрзавају на 110 степени испод нуле. То је одлично за срце, освежава и подмлађује - Мајда Ђорђевић из хотела "Оне анд онли".

Прочитајте још: УНЕСЦО скинуо Ливерпул са листе због ФУДБАЛА!

Током лета у овом хотелу су долазили и гости са стране и изнајмљивали су лежаљке, балдахине или кабане. Најбољи провод био је поред базена који има љуљашке.

Купатило са огњиштен Фото: А. М.

Прочитајте још: Долазе да би додиривали СТРУЈУ: Музеј Николе Тесле крије велику ТАЈНУ

Туристи су на излете одлазили глисерима или олдтајмерима са ливрејисаним возачима.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.