Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

Херцег Нови вас зове на 53. ПРАЗНИК МИМОЗЕ: Ево шта вас све можете видети до 5. марта

Празник мимозе у Херцег Новом, један од најстаријих и најпопуларнијих фестивала на овим просторима, ове године прославља свој 53. рођендан од 18. фебруара до 5. марта

1645528031_IMG_8268.JPG
Фото: Празник мимозе
Oglas

Фестивал је отворен 18. фебруара концертом регионалне музичке звезде Неде Украден на Тргу Николе Ђурковића у 19 часова, а претходио му је дефиле Градске музике, Месне музике Ђеновић, мажоретки и тромбоњера.

Дан касније одржао се најпосећенији догађај – Берба, односно фешта посвећена мимози, на којој су локалне домаћице служиле рибу и вино, Градска музика, Месна музика Ђеновић и мажоретке су продефиловали од Кумбора до централне феште у Баошићима, а у Ђеновићима је наступио Кнез. Исте вечери је у Институту Игало организован маскенбал на којем су госте забављали Горан Каран и Лапсус Бенд.

Фото: Празник мимозе

Свечано затварање је заказано за 5. март, када је на програму Спаљивање Крневалана Шкверу, а у комплексу Портонови карневалска поворка и концерт Дејана Петковића и Биг бенда.

„Позивамо да нам се придружите на Празнику мимозе, пре свега пријатеље и госте из региона који са нама славе годинама: из Србије, Босне и Херцеговине, Републике Српске, Северне Македоније. Радујемо се што ћемо се, након две године пандемије, поново окупити у Херцег Новом, граду који вас увек дочекује отворених врата и у којем се осећате као код куће“, поручује председник Општине Херцег Нови, Стеван Катић.

Фото: Празник мимозе

Он истиче задовољство што ће Херцег Нови ове године имати прилику да на својим трговима, улицама, у хотелима и угоститељским објектима угости бројне посетиоце, који су већ најавили долазак на једну од најзначајнијих и најдуготрајнијих зимских туристичких манифестација у региону. 

Препознајући интересовање туриста из целог региона, херцегновски хотелијери и издаваоци приватног смештаја припремили су посебне пакет-аранжмане за госте из ове земље.

Фото: Празник мимозе

Разноврстан програм 53. Празника мимозе обухвата 43 забавна, културна и спортска програма, међу којима су и: Рибља вечера, препознатљиви Пицигин и Каротрц, Изложба цвећа, представљање пријатељских градова Ново Место, Санкт Петербург и Београд, Сајам вина, музичко-гастрономска Отворена улица у Игалу, пет представа, две изложбе, концерт Музичке школе, пет књижевних вечери и 14 спортских програма.  

Организатори Празника мимозе су Општина Херцег Нови, Јавна установа културе ”Херцег Фест” и Туристичка организација Херцег Нови.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas