Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

НОВА АТРАКЦИЈА ОСВАЈА СКИЈАЛИШТА СРБИЈЕ: Сноуборд- више од игре, јаче од спорта

Деца из Србије која су нашла своју срећу у вожњи велеслалом, скоковима, триковима на гелендерима, теренским скоковима забилстала су претходних дана на регионалним такмичењима у сноуборд дисциплинама.

1647431297_1-885x500.jpg
Фото: Промо
Oglas

SlopeStyle и Велеслалом. Виа Старс Куп, Стара Планина Куп, АБЦ Куп окупио је децу из целог региона која су нашла забаву у овим дисциплинама на снегу.

Нису се само забавили већ и бриљирали. „Виа Старс “ сноуборд клуб је окупио децу у великом броју и тренира са њима свакодневно на падинама Копаоника, а ове године резултат рада је био итекако видљив.- Марко Вукадиновић , Ели и Изи Јокановић, Матеја Здравковић, Стефан Еделман, Андјела Дјогиц, Реља, Ниа Пешић и Југ Пешић, Илија Пешић , Тодор Јовић , Дариа Ацковић,  Александра Лекић, Борис Митровић, Марија Мирковић , Мина Станковић, Викторија Вукомировић- показали су завидне резултате на такмичењима.

Фото: Виа Старс

Сноуборд је постао нова снага на скијалиштима Србије и деца се врло често одлучују за сноуборд са узразром од 11 до 14 година,  каже Виолета Маринковић тренер „Виа Старс „клуба.

– Ове сезоне дебитовао је млади Југ Пешић који је показао изузетан напредак у скоковима под будним оком тренера Филипа Филиповића. Долази нова генерација клинаца који ће бити наши наследници и бољи од нас- истакла је и додала да се нада да ће младе наде наредних година пружити још ужитака и радости нових пласмана на домаћим и ФИС тркама .

Појавом филма Апокалипса снега и Жан Нерве као главног глумца кога јуре зли скијаши по падинама Алпа сноуборд је постао популаран широм планете. Крајем деведесетих  на северним падинама Шаре када је Мики Зајми донео ту чувену “даску” Буртон Елите 145 сноуборд је стигао у Србију почела је ера његове популарности код нас.

Фото: Виа Старс

Данас је то спорт који се развио у више дисциплина. “Freestyle” који пропагира слободан стил и такав начин живота нашао је уточиште код младих генерација. Изузетно је популаран код тинејџера чији је идол Матија Миленковић, који хара светским сноуборд парковима изводи скокове као што су "FS double cork 10“, „BS double cork 10“, „BS double cork 12“, „Cab double cork 10“, „BS triple cork 14″…

Сноуборд није само спорт, за млађе генерације то је права забава. Деца воле да изводе сноуборд трикове попут “Олие’, 360,” Method grab”, “Nose grab". Међу њима је и све више присутан и трик познатији  “Eurocrave” где се тело додирује са снегом у размаку од свега пар центиметара.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas