Oglas
· · Komentari: 0

NOVA ATRAKCIJA OSVAJA SKIJALIŠTA SRBIJE: Snoubord- više od igre, jače od sporta

Deca iz Srbije koja su našla svoju sreću u vožnji veleslalom, skokovima, trikovima na gelenderima, terenskim skokovima zabilstala su prethodnih dana na regionalnim takmičenjima u snoubord disciplinama.

1647431297_1-885x500.jpg
Foto: Promo
Oglas

SlopeStyle i Veleslalom. Via Stars Kup, Stara Planina Kup, ABC Kup okupio je decu iz celog regiona koja su našla zabavu u ovim disciplinama na snegu.

Nisu se samo zabavili već i briljirali. „Via Stars “ snoubord klub je okupio decu u velikom broju i trenira sa njima svakodnevno na padinama Kopaonika, a ove godine rezultat rada je bio itekako vidljiv.- Marko Vukadinović , Eli i Izi Jokanović, Mateja Zdravković, Stefan Edelman, Andjela Djogic, Relja, Nia Pešić i Jug Pešić, Ilija Pešić , Todor Jović , Daria Acković,  Aleksandra Lekić, Boris Mitrović, Marija Mirković , Mina Stanković, Viktorija Vukomirović- pokazali su zavidne rezultate na takmičenjima.

Foto: Via Stars

Snoubord je postao nova snaga na skijalištima Srbije i deca se vrlo često odlučuju za snoubord sa uzrazrom od 11 do 14 godina,  kaže Violeta Marinković trener „Via Stars „kluba.

– Ove sezone debitovao je mladi Jug Pešić koji je pokazao izuzetan napredak u skokovima pod budnim okom trenera Filipa Filipovića. Dolazi nova generacija klinaca koji će biti naši naslednici i bolji od nas- istakla je i dodala da se nada da će mlade nade narednih godina pružiti još užitaka i radosti novih plasmana na domaćim i FIS trkama .

Pojavom filma Apokalipsa snega i Žan Nerve kao glavnog glumca koga jure zli skijaši po padinama Alpa snoubord je postao popularan širom planete. Krajem devedesetih  na severnim padinama Šare kada je Miki Zajmi doneo tu čuvenu “dasku” Burton Elite 145 snoubord je stigao u Srbiju počela je era njegove popularnosti kod nas.

Foto: Via Stars

Danas je to sport koji se razvio u više disciplina. “Freestyle” koji propagira slobodan stil i takav način života našao je utočište kod mladih generacija. Izuzetno je popularan kod tinejdžera čiji je idol Matija Milenković, koji hara svetskim snoubord parkovima izvodi skokove kao što su "FS double cork 10“, „BS double cork 10“, „BS double cork 12“, „Cab double cork 10“, „BS triple cork 14″…

Snoubord nije samo sport, za mlađe generacije to je prava zabava. Deca vole da izvode snoubord trikove poput “Olie’, 360,” Method grab”, “Nose grab". Među njima je i sve više prisutan i trik poznatiji  “Eurocrave” gde se telo dodiruje sa snegom u razmaku od svega par centimetara.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas