Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ТУРИЗАМ

ПОМЕТЊА! Грчка ТВРДИ: Вечерас отварамо границу за СРБЕ! - Сеничић: Нема летовања пре 1. јула!

Граница ће бити отворена у 23 часа, а возачи српских аутомобила су сами направили хаос јер су на гранични прелаз стигли 12 часова раније.

Granica.jpg
Фото: Танјуг
Oglas

Путнички аутомобили, који су од раног јутра кренули ка грчкој граници преко Бугарске, направили су хаос и створили колону дугачку 20 километара. Граница ће бити отворена за српске туристе у 23 часа - тврде грчки званичници.

Прочитајте још: РАМПА ЗА СРПСКЕ ТУРИСТЕ! Потпуни ХАОС на граници, Грци Србе не пуштају у земљу (ВИДЕО)

Директорка Туристичке организације Грчке Софија Лазариду читаво јутро покушава да реши ситуацију са српским туристима који, у колони дугачкој 20 километара, чекају сатима да уђу у Грчку како  би стигли Егејског мора.

- Читав дан покушавамо да решимо проблем јер су нама српски туристи важни и због тога имамо специјалан споразум са Србијом о кретању људи, а то нарочито важи за групне доласке туриста - каже Лазариду.

Она такође тврди да документ, који је објављен у грчком "Службеном гласнику", се не односи на српске туристе, већ да са нашом земљом имају билатерални споразум. О каквом документу је реч прочитајте КЛИКОМ ОВДЕ.

Грчки министар, чак, размишља да раније отвори границу!

Како незванично сазнајемо грчки министар туризма размишља, чак, да границу за српске туристе отвори раније, а не у 23 часа. Читавог дана су из правца Бугарске пуштали само грађане ЕУ да уђу у Грчку. Нажалост, иако граница буде отворена вечерас у 23 часа, пет аутобуса која су већ упалила моторе и туристи који су се већ спаковали и направили сендвиче нису кренули пут Егејског и Јонског мора.

Српски туристи нестрпљиви

- Туристима смо јавили да се врате кући, па уколико Грци стварно у 23 часа пусте границу за држављане Србије сутрадан у исто  време крећемо пут Парге - каже Предрарг Обрадовић, власник агенције која је данас прва требала да крене ка Јонском мору.

ГрПет аутобуса је било упаљено и туристи спаковани!

И не само ова, још неколико агенција (једна из Ниша и четири из Беоргада) требало је да крену ка Евији, два ка Парги и летовалиштима на Егејском мору. Један аутобус је, како сазнајемо, кренуо и вратио се са Бубањ потока!

- Туристима који крену сутра вратићемо новац за тај један дан који су изгубили и свима се извињавамо због непријатности - истиче Обрадовић.

Ипак, с друге стране, директор YUTE Александар Сеничић каже да се границе неће отварати пре 1. јула!

Прочитајте још: Нова ПРАВИЛА за СРПСКЕ туристе: Антибакетријске кесице и једна БИТНА РАЗЛИКА у односу на ОБЕЋАНО

Власници српских агенција су данас требали, иначе, да потпишу уговоре о чартер летовима са "Авиолетом", али то је одложено управо због хаоса на граници са Грчком.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas