Oglas
· · Komentari: 0
TURIZAM

POMETNJA! Grčka TVRDI: Večeras otvaramo granicu za SRBE! - Seničić: Nema letovanja pre 1. jula!

Granica će biti otvorena u 23 časa, a vozači srpskih automobila su sami napravili haos jer su na granični prelaz stigli 12 časova ranije.

Granica.jpg
Foto: Tanjug
Oglas

Putnički automobili, koji su od ranog jutra krenuli ka grčkoj granici preko Bugarske, napravili su haos i stvorili kolonu dugačku 20 kilometara. Granica će biti otvorena za srpske turiste u 23 časa - tvrde grčki zvaničnici.

Pročitajte još: RAMPA ZA SRPSKE TURISTE! Potpuni HAOS na granici, Grci Srbe ne puštaju u zemlju (VIDEO)

Direktorka Turističke organizacije Grčke Sofija Lazaridu čitavo jutro pokušava da reši situaciju sa srpskim turistima koji, u koloni dugačkoj 20 kilometara, čekaju satima da uđu u Grčku kako  bi stigli Egejskog mora.

- Čitav dan pokušavamo da rešimo problem jer su nama srpski turisti važni i zbog toga imamo specijalan sporazum sa Srbijom o kretanju ljudi, a to naročito važi za grupne dolaske turista - kaže Lazaridu.

Ona takođe tvrdi da dokument, koji je objavljen u grčkom "Službenom glasniku", se ne odnosi na srpske turiste, već da sa našom zemljom imaju bilateralni sporazum. O kakvom dokumentu je reč pročitajte KLIKOM OVDE.

Grčki ministar, čak, razmišlja da ranije otvori granicu!

Kako nezvanično saznajemo grčki ministar turizma razmišlja, čak, da granicu za srpske turiste otvori ranije, a ne u 23 časa. Čitavog dana su iz pravca Bugarske puštali samo građane EU da uđu u Grčku. Nažalost, iako granica bude otvorena večeras u 23 časa, pet autobusa koja su već upalila motore i turisti koji su se već spakovali i napravili sendviče nisu krenuli put Egejskog i Jonskog mora.

Srpski turisti nestrpljivi

- Turistima smo javili da se vrate kući, pa ukoliko Grci stvarno u 23 časa puste granicu za državljane Srbije sutradan u isto  vreme krećemo put Parge - kaže Predrarg Obradović, vlasnik agencije koja je danas prva trebala da krene ka Jonskom moru.

GrPet autobusa je bilo upaljeno i turisti spakovani!

I ne samo ova, još nekoliko agencija (jedna iz Niša i četiri iz Beorgada) trebalo je da krenu ka Eviji, dva ka Pargi i letovalištima na Egejskom moru. Jedan autobus je, kako saznajemo, krenuo i vratio se sa Bubanj potoka!

- Turistima koji krenu sutra vratićemo novac za taj jedan dan koji su izgubili i svima se izvinjavamo zbog neprijatnosti - ističe Obradović.

Ipak, s druge strane, direktor YUTE Aleksandar Seničić kaže da se granice neće otvarati pre 1. jula!

Pročitajte još: Nova PRAVILA za SRPSKE turiste: Antibaketrijske kesice i jedna BITNA RAZLIKA u odnosu na OBEĆANO

Vlasnici srpskih agencija su danas trebali, inače, da potpišu ugovore o čarter letovima sa "Avioletom", ali to je odloženo upravo zbog haosa na granici sa Grčkom.

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas