Oglas
Oglas
· · Коментари: 0

ОВА 3 места у Србији су скривени РАЈ НА ЗЕМЉИ које морате посетити: Нестварни водопади и природне лепоте које ће вас буквално ОСТАВИТИ БЕЗ ДАХА

Већина машта о путовањима на неке егзотичне дестинације широм света, а на свега пар километара се налазе предивни предели

1692266802_Untitled.jpg
Фото: Инстаграм принтцсреен/ србију_упознај
Oglas

Србија је веома богата природним лепотама, али нажалост многи људи за њих не знају. Већина машта о путовањима на неке егзотичне дестинације широм света, а на свега пар километара се налазе предивни предели. Издојили смо топ три места која обавезно морате да посетите у Србији:

Крупајко врело

Крупајско врело се налази у источној Србији испод западног кречњачког одсека Бељанице, са десне стране Крупајске реке, на надморској висини од 220 м. Смештено је у атару села Милановца, удаљеном од Жагубице око 35 км. Два километра од центра Милановца почиње пут који води до Крупајског врела.

Крупајско врело са околином представља заштићени споменик природе од националног значаја, на простору од 9 хектара. Шира околина испуњена је великим бројем знаменитости, природних и културно – историјских. Бројна знамења краја увек су праћена разним легендама и причама. Све то хомољски крај чини једним од најлепшим у Србији.

Водопад Бледије

Водопад Бледерије налази се на планини Мироч, на надморској висини од 190 метара. Заједно са својим притокама Соколовицом и Сувајом улива се у Равну реку, притоку Дунава. Водопад Бледерије или „кладовски смарагд“, удаљен је 30 километара од Кладова и око 4 километра од села Река.

Сам водопад је висине од око 7 метара. Он се преко бигрене пречаге обрушава у облику водене завесе у бигрену каду, која је формирала мало језеро тиркизно зелене боје. Захваљујући управо тој боји, ово место је добило реч смарагд у свом називу и представља прави бисер кладовског краја.

Бањски поток

Бањски или Дучаловачки поток спада у групу најлепших места Овчарско-кабларске клисуре, који је смештен у самом њеном срцу. Уколико се ка овом месту упутите од центра Овчар бање, биће Вам потребно око 30 минута пешачења, обележеном путањом, како бисте стигли до одредишта. До потока се стиже веома лако, сеоским путем на који се наставља благо стрма шумска стаза. Место је дефинитивно вредно посете и уз веома мало труда видећете једно право ремек дело природе, пише Србија под лупом.

 

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas