Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
ПОРЕКЛО

Потпуни ХИТ У СВЕТУ: Туре у којима откривају КО ИМ ЈЕ ДЕДА плаћају 8.000 евра, а долазили су и у СРБИЈУ

Пољски етнолози су се обогатили на људима који су пореклом из ове земље, а не познају ни рођеног деду.

1598425980_EFGo.PNG
Фото: Youtube/ screenshot EF Go Ahead Tours
Oglas

Најјефтиније породично стабло кошта 20 евра, али да би се открило порекло треба платити далеко више. Постоје стручњаци, хералдичари, који су спремни да за 100 евра израде породични грб. Дакле, многи зарађују на људима који не знају ко су.

Прочитајте још: ОБЈАВЉЕН ПОСЛЕДЊИ СНИМАК БАБА ВАНГЕ: Предвидела бомбардовање Београда, преко милион људи одлазило по помоћ (ВИДЕО)

Изолација и порекло
Прошле године је проглашено седам најбољих агенција на свету које раде "генолошке туре".  Изолација је само подстакла размишљања људи о пореклу, јер су схватили да су сами на свету.

Популарна емисија "Who Do You Think You Are?" изазвала је лавину интересовања за своје порекло, јер су се одједном сви сетили да не познају ни своје најближе претке. Први су се Италијани заинтересовали за места из којих потичу.

Американци и Аустралијанци не познају ни рођеног деду.

Наравно, реч је, пре свега, о Американцима, Аустралијанцима и људима из Латинске Америке, али су се убрзо и становници мегалополиса сетили да не познају своје бабе и деде.

Стабло Фото: Пиксабеј

Захваљујући модерној технологији могућ је електронски приступ европским матичним књигама у којима се налазе подаци за 12 милијарди породица. Уз матичне књиге, потомцима се ради и ДНК тест.

Највише новца зарађују пољски етнолози.

Највећи новац зарађују агенције специјализоване да људима открију порекло. Двонедељне туре "Моји кинески корени", "Преци који су живели у нацистичкој Немачкој" или "Ја сам из Источне Европе" коштају од 3.000 до 8.000 евра!

Траже порекло Фото:Youtube /screenshot EF GoAheadTours

Прочитајте још: Чобанин пронашао џиновску лобању и однео је у ЦРКВУ: Сутрадан је НЕСТАЛА, а деценијама касније процурила су ОБЈАШЊЕЊА

Туре коштају од 3.000 до 8.000 евра!

Нарочито добро зарађују пољски етнолози који су развили читав бизнис у тражењу порекла људи који им добро плате. Они уз минималне податке, попут презимена, проналазе села из којих људи потичу и направе им породично стабло.

Доводили су их и у Србију
Израелске агенције су доводиле времешне Јевреје у Србију, јер потичу са Балкана и тражили су своје корене.
Потомку организују сусрет са далеким рођацима.

Ипак, најскупље су туре у којима се све припреми како би далеки потомак дошао у место из којег потиче, па му свештеник за надокнаду покаже књигу рођених и венчаних, а далеки рођаци му покажу кућу или остатке имања из које потиче заједнички предак.

Прочтиајте још: "Они редовно долазе": Изнад Корија угледали СВЕТЛОСТ - пре 2.000 година на ИСТОМ МЕСТУ цар Константин ВИДЕО КРСТ

Прочитајте још: Да ли знате шта је ДУФ 1220? То су нам ПОКЛОНИЛИ ванземаљци!

Туристи који уплате "аранжман порекла" добијају празну књигу коју треба да попуне и мапу породичног стабла. Добијају и приручник са сто питања на које треба да одговоре сами или их поставе на лицу места људима са којима им се организује сусрет.

Добијају књигу и мапу стабла да их попуне.

Нека од питања су:  да ли су вас родитељи по неком назвали, да ли се сећате бабе и деде, како вам се зову баба и деда и где живе, које је девојачко презиме ваше мајке, да ли су вас родитељи научили неку важну лекцију у животу, да лли је мајка кувала неко посебно јело...

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas