Oglas
Oglas
· · Коментари: 1
АВИОНИ

"Треба очекивати ЗАСТРАШУЈУЋЕ ПОСЛЕДИЦЕ": АВИО-КОМПАНИЈЕ ће до краја године МАСОВНО БАНКРОТИРАТИ

IATA очекује да ће наредних месеци банротирати многе авиокомпаније.

1602068374_aer.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Удружење авиокомпанија IATA је саопштило да су њихове чланице, у другој половини године, изгубиле 77 милијарди долара и треба очекивати да многи неће моћи да наставе са радом.

Прочитајте још: ПЉУШТЕ ОТКАЗИ: Престала продаја туристичких аранжмана, АГЕНЦИЈЕ ДАЛЕ РОК осигуравачима

До краја године авионски саобраћај ће забележити рекордан пад од 68 одсто, а авиокомпаније су месечно губиле по 13 милијарди долара.

Рекордан губитак
Губитак авиоиндустрије у другој половини године износи невероватних 77 милиона долара.
Криза траје дуже него што смо се надали...

- Криза траје неупоредиво дуже него што смо могли и да замислити и последице су далеко веће него што смо очекивали, па треба очекивати застрашујуће последице - рекао је Александар Де Јуниак, генерални директор IATA.

IATA моли владе широм света да помогну својим националним авиокомпанијама, јер ће се пад авио промета одразити и на друге привредне гране. Томе треба додати и чињеницу да су многе авио компаније поручиле нову флоту, па "грцају" у дуговима према банкама.

Прочитајте још: НАЈГОРА година у историји: Туризам у СРБИЈИ су спасли ОВИ ЉУДИ

Авиокомпаније су смањиле све трошкове које су могле за 50 одсто у другом кварталу ове године, али је зарада мања за 80 одсто у поређењу са претходном годином и треба очекивати велики потрес на овом тржишту.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas