· · Komentari: 1
AVIONI

"Treba očekivati ZASTRAŠUJUĆE POSLEDICE": AVIO-KOMPANIJE će do kraja godine MASOVNO BANKROTIRATI

IATA očekuje da će narednih meseci banrotirati mnoge aviokompanije.

1602068374_aer.jpg
Foto: Piksabej

Udruženje aviokompanija IATA je saopštilo da su njihove članice, u drugoj polovini godine, izgubile 77 milijardi dolara i treba očekivati da mnogi neće moći da nastave sa radom.

Pročitajte još: PLJUŠTE OTKAZI: Prestala prodaja turističkih aranžmana, AGENCIJE DALE ROK osiguravačima

Do kraja godine avionski saobraćaj će zabeležiti rekordan pad od 68 odsto, a aviokompanije su mesečno gubile po 13 milijardi dolara.

Rekordan gubitak
Gubitak avioindustrije u drugoj polovini godine iznosi neverovatnih 77 miliona dolara.
Kriza traje duže nego što smo se nadali...

- Kriza traje neuporedivo duže nego što smo mogli i da zamisliti i posledice su daleko veće nego što smo očekivali, pa treba očekivati zastrašujuće posledice - rekao je Aleksandar De Juniak, generalni direktor IATA.

IATA moli vlade širom sveta da pomognu svojim nacionalnim aviokompanijama, jer će se pad avio prometa odraziti i na druge privredne grane. Tome treba dodati i činjenicu da su mnoge avio kompanije poručile novu flotu, pa "grcaju" u dugovima prema bankama.

Pročitajte još: NAJGORA godina u istoriji: Turizam u SRBIJI su spasli OVI LJUDI

Aviokompanije su smanjile sve troškove koje su mogle za 50 odsto u drugom kvartalu ove godine, ali je zarada manja za 80 odsto u poređenju sa prethodnom godinom i treba očekivati veliki potres na ovom tržištu.

Pratite nas na INSTAGRAMU i FEJSBUKU

Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.