· · Коментари: 0

ХУАWЕИ НОВА 10 ПРО: Иновативна решења у паковању врхунског дизајна и перформанси (ФОТО)

НОВИ адут Хуаwеи-а стигао је у средњој класи – нова 10 Про.

1665666520_huavej.jpg
Фото: Промо Хуаwеи

На први поглед телефон обећава изузетне перформансе, а фантастичан изглед прати пуно иновативних карактеристика пре свега у снимању, било видеа или фотографија због чега би могао да одушеви сваког блогера или инфлуенсера.

Компанија Хуаwеи је приликом представљања нове линије рекла да је нови смартфон усмерен на то да (корисници) буду „и-НОВА-тивни” и да омогуће креирање „шик“ искуства.

Наравно, ни обичан свет неће остати ускраћен за уживање приликом коришћења нова 10 Про.

ШАРМИРА НА ПРВИ ПОГЛЕД

Квалитет израде и дизајн су већ у претходној генерацији поставили високе стандарде, а нова 10 Про их је само подигла за степеник више. Нова 10 Про долази у комбинацији црне и леђа пескиране сребрне боје комбинација која одушевљава на први поглед.


Фото: Хуаwеи

Дизајн је невероватан и одмах одаје утисак - ово је за тинејџере и младе одрасле. Највеће је кућиште камере  „Стар Орбит Ринг“ на задњој страни. Прстен је сличан оном који се користи на нова 9, али нешто шири. Има сјајан златни и сребрни изглед који је дизајниран да буде примећен, а садржи 3Д стакло и гравуре око прстена који имају за циљ да привуку светлост и погледе људи.

ПОУЗДАН ХАРДВЕР

Први утисак када узмете у руке нови Хуаwеи нова 10 Про је да је невероватно шта је све спаковано у овако танак и лаган телефон.

Ту је велики, од 6,78 инча, благо закривљени ОЛЕД екран високе резолуције (2652х1200 дпи, 429 ППИ), са освежавањем од 120Хз, а може да ради и у режиму од 60Хз. Без обзира на режим рада екран је радио глатко без икаквих успоравања.

Фото: Хуаwеи

Нова 10 Про долази са поуздани чипсетом Снепдрагон (Снапдрагон) 778Г (4х2,4 ГХз и 4х1,8 ГХз) који је идеалан избор за телефоне средње класе због доброг односа перформансе и потрошње. Због америчких санкција телефони компаније Хуаwеи долазе само као 4Г верзије у Европи иако је 5Г технологија омогућена у овом телефону. Уређај има 256 ГБ интерне и 8 ГБ РАМ меморије. Због тога су перформансе телефона одлично заокружене. 

КАМЕРЕ СУ ГЛАВНИ АДУТ

Главни адут и најзначајнија унапређења модела нова 10 Про су камере. Посебно она предња. Предњи систем камера има главни објектив од 60 МП са аутофокусом, четвороструком детекцијом лица и видним пољем од 100 степени. Ту је још једна камера од 8 МП за фотографисање “близу”. Оно што је до пре само две године било резервисано за водеће моделе, и то на леђним камерама, овде је примењено на предњим. Наиме, камере имају 2x оптички зум и 5x дигитални зум!

Сензори су флексибилни и омогућавају снимање видеа у 4К резолуцији, као и могућност зумирања и умањивања током снимања видеа. Ту је и користан режим снимања у два кадра који вам омогућава да подесите екран да прикаже и сними оно што два сензора истовремено снимају, дајући вам један поред другог поглед.

Фото: Хуаwеи

Систем задњих камера има главни сензор од 50 МП са фазним аутофокусом, ултра широкоугаону камеру од 8 МП и сензор дубине од 2 МП. Као резултат добијамо веома добре фотографије у практично свим условима. Цео систем је солидан и даје велике могућности, од којих су неке сасавим “и-НОВА-тивне”. Као и предња камера, подешавање има неколико прилагођених трикова. Најзанимљивији је Фокус за праћење, прилагођени режим који вам омогућава да подесите камеру да се аутоматски фокусира на једну особу приликом снимања видео записа. Довољно је да кликнете на ту особу и камера је прати донекле замагљујући позадину.

ВРХУНСКИ ПУЊАЧ

НОВА 10 Про има добру аутономију рада. Батерија је од 4.500 мАх даје сигурност да ће телефон радити довољно дуго, али главна предност овог модела је супер брзи пуњач од 100W који долази у паковању телефона. Он омогућава да се телефон пуни брзином од 66W, а уколико је потребно брже пуњење довољно је да корисник додирне екран током пуњења. Телефон је напуњен за само 10 до 20 минута.

СОФТВЕР

Софтвер који покреће нова 10 Про је Хуаwеи-јев фабрички ЕМУИ 12 који има свој екосистем - са апликацијама потребним да задовољи све кориснике. Онима који недостаје Андроид и Гоогле плаy продавница, могу да путем апликације Гспаце лако приступе гугловом систему и апликацијама.

Хуаwеи нова 10 Про нуди добро заокружену платформу у средњем сегменту тржишта. Изгледом шармира, а својим “и-НОВА-тивним” специфичним могућностима задобиће поверење купаца.

 

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.