Oglas
· · Komentari: 0

HUAWEI NOVA 10 PRO: Inovativna rešenja u pakovanju vrhunskog dizajna i performansi (FOTO)

NOVI adut Huawei-a stigao je u srednjoj klasi – nova 10 Pro.

1665666520_huavej.jpg
Foto: Promo Huawei
Oglas

Na prvi pogled telefon obećava izuzetne performanse, a fantastičan izgled prati puno inovativnih karakteristika pre svega u snimanju, bilo videa ili fotografija zbog čega bi mogao da oduševi svakog blogera ili influensera.

Kompanija Huawei je prilikom predstavljanja nove linije rekla da je novi smartfon usmeren na to da (korisnici) budu „i-NOVA-tivni” i da omoguće kreiranje „šik“ iskustva.

Naravno, ni običan svet neće ostati uskraćen za uživanje prilikom korišćenja nova 10 Pro.

ŠARMIRA NA PRVI POGLED

Kvalitet izrade i dizajn su već u prethodnoj generaciji postavili visoke standarde, a nova 10 Pro ih je samo podigla za stepenik više. Nova 10 Pro dolazi u kombinaciji crne i leđa peskirane srebrne boje kombinacija koja oduševljava na prvi pogled.


Foto: Huawei

Dizajn je neverovatan i odmah odaje utisak - ovo je za tinejdžere i mlade odrasle. Najveće je kućište kamere  „Star Orbit Ring“ na zadnjoj strani. Prsten je sličan onom koji se koristi na nova 9, ali nešto širi. Ima sjajan zlatni i srebrni izgled koji je dizajniran da bude primećen, a sadrži 3D staklo i gravure oko prstena koji imaju za cilj da privuku svetlost i poglede ljudi.

POUZDAN HARDVER

Prvi utisak kada uzmete u ruke novi Huawei nova 10 Pro je da je neverovatno šta je sve spakovano u ovako tanak i lagan telefon.

Tu je veliki, od 6,78 inča, blago zakrivljeni OLED ekran visoke rezolucije (2652h1200 dpi, 429 PPI), sa osvežavanjem od 120Hz, a može da radi i u režimu od 60Hz. Bez obzira na režim rada ekran je radio glatko bez ikakvih usporavanja.

Foto: Huawei

Nova 10 Pro dolazi sa pouzdani čipsetom Snepdragon (Snapdragon) 778G (4h2,4 GHz i 4h1,8 GHz) koji je idealan izbor za telefone srednje klase zbog dobrog odnosa performanse i potrošnje. Zbog američkih sankcija telefoni kompanije Huawei dolaze samo kao 4G verzije u Evropi iako je 5G tehnologija omogućena u ovom telefonu. Uređaj ima 256 GB interne i 8 GB RAM memorije. Zbog toga su performanse telefona odlično zaokružene. 

KAMERE SU GLAVNI ADUT

Glavni adut i najznačajnija unapređenja modela nova 10 Pro su kamere. Posebno ona prednja. Prednji sistem kamera ima glavni objektiv od 60 MP sa autofokusom, četvorostrukom detekcijom lica i vidnim poljem od 100 stepeni. Tu je još jedna kamera od 8 MP za fotografisanje “blizu”. Ono što je do pre samo dve godine bilo rezervisano za vodeće modele, i to na leđnim kamerama, ovde je primenjeno na prednjim. Naime, kamere imaju 2x optički zum i 5x digitalni zum!

Senzori su fleksibilni i omogućavaju snimanje videa u 4K rezoluciji, kao i mogućnost zumiranja i umanjivanja tokom snimanja videa. Tu je i koristan režim snimanja u dva kadra koji vam omogućava da podesite ekran da prikaže i snimi ono što dva senzora istovremeno snimaju, dajući vam jedan pored drugog pogled.

Foto: Huawei

Sistem zadnjih kamera ima glavni senzor od 50 MP sa faznim autofokusom, ultra širokougaonu kameru od 8 MP i senzor dubine od 2 MP. Kao rezultat dobijamo veoma dobre fotografije u praktično svim uslovima. Ceo sistem je solidan i daje velike mogućnosti, od kojih su neke sasavim “i-NOVA-tivne”. Kao i prednja kamera, podešavanje ima nekoliko prilagođenih trikova. Najzanimljiviji je Fokus za praćenje, prilagođeni režim koji vam omogućava da podesite kameru da se automatski fokusira na jednu osobu prilikom snimanja video zapisa. Dovoljno je da kliknete na tu osobu i kamera je prati donekle zamagljujući pozadinu.

VRHUNSKI PUNJAČ

NOVA 10 Pro ima dobru autonomiju rada. Baterija je od 4.500 mAh daje sigurnost da će telefon raditi dovoljno dugo, ali glavna prednost ovog modela je super brzi punjač od 100W koji dolazi u pakovanju telefona. On omogućava da se telefon puni brzinom od 66W, a ukoliko je potrebno brže punjenje dovoljno je da korisnik dodirne ekran tokom punjenja. Telefon je napunjen za samo 10 do 20 minuta.

SOFTVER

Softver koji pokreće nova 10 Pro je Huawei-jev fabrički EMUI 12 koji ima svoj ekosistem - sa aplikacijama potrebnim da zadovolji sve korisnike. Onima koji nedostaje Android i Google play prodavnica, mogu da putem aplikacije Gspace lako pristupe guglovom sistemu i aplikacijama.

Huawei nova 10 Pro nudi dobro zaokruženu platformu u srednjem segmentu tržišta. Izgledom šarmira, a svojim “i-NOVA-tivnim” specifičnim mogućnostima zadobiće poverenje kupaca.

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Pošalji komentar
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas