· · Коментари: 0
екран

Како најлакше да ОЧИСТИМО ЕКРАН ЛАПТОПА? Не заборавите обавезни ПРВИ КОРАК

Ових дана сви проводе више времена гледајући у екран лаптопа, таблета или рачунара што значи више шанси за мрље од прстију, случајно капање кафе... Због честог коришћења требало би да одвојимо време и за њихово чишћење.

1643720329_coffee-gc05271e73_1280.jpg
Фото: Пиxабаy

Чишћење екрана 

Кључ успешног чишћења екрана је да је мање више. Важно је да користите најмању количину производа за чишћење и најблажи могући притисак да бисте спречили оштећење екрана.

Прочитајте још: Сутра почиње КИНЕСКА НОВА ГОДИНА: Један ЦИТРУС обавезно имајте у кући, а ево шта можете да поклоните најмилијима

Искључите лаптоп

Пре него што кренете са било каквим чишћењем чак и једноставним брисањем прашине увек искључите уређај и из извора напајања. Ово треба да се уради због безбедности, али и зато што ће вам тамни екран помоћи да лакше видите прашину и прљавштину.

Обришите прашину

Користите чисту, суву крпу од микровлакана да обришете прашину и што је могуће више мрља. Влакна у крпама од микровлакана имају већу површину од памучних крпа за хватање прашине и прљавштине. Микрофибер такође не оставља длачице, тако да нећете оставити никакве остатке. Пресавијте крпу од микровлакана у квадрат. Почните од једног угла екрана и идите низ екран, лагано преклапајући сваку линију док бришете прашину. Водите рачуна о томе да не притискате превише како не би остале огреботине.

Прочитајте још: Који конац води до банане? Мозгалица делује једноставно, али већина не може да погоди из прве (ФОТО)

Упозорење

Никада не користите папирни пешкир или новински папир за чишћење екрана лаптопа. Превише су груби и могу да изгребу екран.

Такође важно је да никада не користите воду директно из славине. Минерали садржани у нефилтрираној води могу трајно да изгребу екране лаптопова.

Не заборавите остатак лаптопа. Баш као и екран вашег лаптопа, добра је идеја да редовно чистите тастатуру и периферне уређаје како бисте уклонили мрвице, прашину и уља са руку.

Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.