Oglas
Oglas
· · Коментари: 0
вртоглаве новчане награде

Можда нећете више бранити деци ВИДЕО ИГРИЦЕ, када сазнате колико ГЕЈМЕРИ ЗАРАЂУЈУ на турнирима!

Гејмери на турнирима играјући игрице зарађују милионе долара професионално се такмичећи. Ево колико зараде најбољи гејмери у индустрији

1654101135_game-g63dba8cb2_640.jpg
Фото: Пиксабеј
Oglas

Глобални приходи од гејминга су драматично порасли, а новчане награде на интернационалним гејминг такмичењима достижу милионске цифре! Ко би рекао да ће се играње игрица некада исплатити? 

Прочитајте још: Гугл примењује ВЕШТАЧКУ ИНТЕЛИГЕНЦИЈУ за превенцију САМОУБИСТВА и препознавање ПОРОДИЧНОГ НАСИЉА

Популарне лиге освајају индустрију као што су "Лиг оф Леџентс", "Каунтер Страјк" и Фортнајт. Поред тога, главни глобални брендови улажу стотине милиона долара у спонзорски новац.

Па како гејмери заправо зарађују новац? 

Новчане награде - Учесници игара могу зарадити од једне игре и до 200.000 долара на турнирима који се одржавају широм света. Нека такмичења високог нивоа, попут Дота 2 Интернатионал, дају 10 милиона долара победничком тиму такмичења.
Тимске плате - Гејмери и сви учесници тима имају редовне плате,  са просеком у распону од 3.000 до 5.000 долара месечно, играјући игрице. Неки тимови чак нуде својим играчима погодности као што су здравствено осигурање и планови за пензионисање.
Спонзорски новац - Са главним светским брендовима, тимови прикупљају новац од спонзорства. Део тог новца иде у такмичења и новчане награде, а део иде директно у власништво тима, као што је случај са Аудијем и његовим спонзорством Астралис Каунтер Страјк франшизе. Спонзори чине 456 милиона долара од укупних 1,1 милијарде долара прихода од еСпорта ове године.
Дигитални стриминг  - Онлајн такмичење је такође покренуло веома ефикасну и организовану мрежу дигиталних стримера који могу да зараде 4,99 долара месечно по гледаоцу и приказују такмичења у преко платформи као што је Твич. Долари за оглашавање и улагања такође почињу да притичу у арену еСпорта.
Медијска права - Према статистици индустрије, медијска права обухватају једну петину прихода које зарађују компаније и гејмери. Углавном се новац од медијских права исплаћује организаторима догађаја и програмерима игара, који део новца прослеђују тимовима и играчима у виду новца и бонуса. Медијска права чине стотине милиона долара! 
Мерчандајзинг и карте - Улазнице на турнире су међу највећим лидерима у исплатама из света гејминга. Очекујте да ће приходи од продаје улазница расти док игре настављају да цветају на глобалној сцени.

Ово су играчи који су највише новца зарадили у гејминг индустрији: 

Јохан Сандстејн - Веома популаран и успешан играч игре „Одбрана древних 2“ (познатији као „Дота 2“). Овај 26-годишњак је до сада зарадио скоро 7 милиона долара играјући на 108 турнира, што га чини краљем у заради у еСпортовима.

Џес Ваиника - 27-годишњи Финац је зарадио 6,47 милиона долара такмичећи се на 64 турнира. Као и Сандстејн, Ваиника је један од најуспјешнијих "Дота 2" играча на свету.

Анатан Фам - Зарадио 6 милиона долара. Са 19 година Фам је био један од најмлађих играча на турнирима.

Себастијан Дебс - Са 5,5 милиона долара зараде у каријери, Дебс је четврти највећи приход у арени еСпорта. Такмичећи се и као тренер и као играч, Француз је победио на престижном међународном догађају „Дота 2“ 2018. и 2019. године, као члан тима ОГ.

Савети како да постанете професионални гејмер

Сада када је тајна откривена и људи виде да гејмери зарађују велики новац, да ли за вас постоји будућност милионера у игрицама? Није лако, пошто играчи често помињу недостатак сна и сате вежбања који су потребни да би постали играчи у главној лиги. Али ако се потрудите, слава и богатство чекају оне који дођу до врха света еСпорта.

 

Шансе су да су они који су то урадили следили неке или све од следећих корака:

Одлучили су да се специјализују за једну игру

Играчи који су успели да дођу до разних еСпортс играчких кругова кажу да је кључ био пронаћи једну истакнуту игру у којој су били добри и да наставе да играју и да мељу док не победе све изазиваче. Претплатом на услугу игара као што је Ксбок Ливе олакшава играње разних популарних игара против конкурената широм света. То је обука која је потребна да бисте стекли репутацију и постали професионални играч.

Немојте се плашити да изгубите

Када тренирате на мрежи да постанете играч, немојте се плашити да изгубите. Играчи који су достигли професионални ниво кажу да су научили много кроз губитке у играма попут „Кол оф Ђути“ или „Фортнајт“. Проучавајући најбоље тактике, најбољи играчи акумулирају знање потребно да на крају унапреде сопствене вештине и почну да побеђују у више игара.

Почните да играте на турнирима

Турнири за почетнике су обично слабо плаћени или нису плаћени уопште, али вас озбиљније уводе у свет игре и помажу вам да градите репутацију играча. Самим тим временом и развијањем ваших вештина, можете доћи и до великих турнира ако покажете знање, упорност и добре резултате. 

Набавите спонзоре

Када почнете да се пробијате и освајате турнире, почећете да будете примећени. Добар спонзор може да пружи финансијску помоћ и рачунарску опрему потребну за игру са најбољима на професионалном нивоу. Умрежавањем и добијањем усмених савета о спонзорима, сјајни играчи могу добити помоћ која им је потребна да достигну професионални ниво еСпорта.

Пратите нас на ИНСТАГРАМУ и ФЕЈСБУКУ

 

Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Oglas
Пошаљи коментар
Komentari objavljeni na portalu Novosti.rs ne odražavaju stav vlasnika i uredništva, kao ni korisnika portala. Stavovi objavljeni u tekstovima pojedinih autora takođe nisu nužno ni stavovi redakcije, tako da ne snosimo odgovornost za štetu nastalu drugom korisniku ili trećoj osobi zbog kršenja ovih Uslova i pravila komentarisanja. Svaki prekršaj pravila komentarisanja može rezultirati upozorenjem ili zabranom korišćenja. Administratori i redakcija jedini su ovlašćeni za interpretaciju pravila. - Korisnički nalozi vlasništvo su davaoca usluge i svaka zloupotreba istih je kažnjiva - Korisniku se pristup komentarisanju može onemogućiti i bez prethodnog upozorenja. - Administratori zadržavaju pravo cenzurisanja postova što će biti naznačeno u tim postovima. Strogo su zabranjeni: govor mržnje, uvrede na nacionalnoj, rasnoj ili polnoj osnovi i psovke, direktne pretnje drugim korisnicima, autorima novinarskog teksta i/ili članovima redakcije, postavljanje sadržaja i linkova pornografskog, politički ekstremnog, uvredljivog sadržaja, oglašavanje i postavljanje linkova čija svrha nije davanje dodatanih informacija vezanih za tekst . Strogo je zabranjeno i lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija Novosti.rs zadržava pravo da ne odobri komentare koji ne poštuju gore navedene uslove.
Oglas